Mer bilder kommer imorgon


Ledig!

Idag är jag ledig, sjukt skönt! Ska städa mitt rum, träna lite bågskytte och lite senare kommer Kline, Andreas och Kalle hit. Vi ska bara steka, bada och chilla. Ikväll blir det träning med Braven för Ulrika. :)


Kavaj till salu

Finns det någon här på bloggen som är intresserad att köpa min Equiline x-cool kavaj? Det är storlek S/36 (40 i italiensk storlek, som står i kavajen) och jag säljer den för 2500kr. Nypris är 4999kr. Är så gott som i nyskick! Är du intresserad kontakta mig på [email protected] . Säljer den pga att den är för liten, vilket är väldigt synd eftersom den är galet snygg och har bra passform. :)
 

sadeldoktorn

Idag har sadeldoktorn kommit till stallet och kollat Bravens sadel. Är så paranoid efter att han hade en dålig sadel utprovad och fick ont i ryggen. Men alla gånger efter Jimmy (sadeldoktorn) kommit så har allt blivit bra, så han litar jag fullt ut på. 
 
Jag har känt att jag lätt faller fram i Bravens sadel och blev orolig att den inte låg bra. Men tydligen ligger Bravens sadel så bra som en sadel kan göra, den ligger rätt till 100% och Roxis sadel på Braven ligger 99% rätt. Det var jätte skönt att höra, men sen har jag problemet med att jag faller fram. Jimmy hämtade en padd som var tunn framme vid manken och rätt tjock vid ryggen. Provade att rida med padden och det blev skillnad, jag hittade balansen direkt och jag föll inte fram. Problemet löst, Tack Jimmy!
 

Ayia Napa

Ska du dit med kompisar eller din familj?:)
 
Svar: Den 17-24Juni kommer jag åka till Ayia Napa med min mamma och syster. Vet att det är värsta fest stället, men jag ska inte festa. Utan jag ska njuta av värmen, bada, shoppa och umgås med min familj. Dock stannar pappa hemma och tar hand om katterna och kaninen. Roxi tas hand om av Rebecka och Braven tas hand om av Ulrika. 
 

BAD DAY

Idag har det varit en sån här äckligt jäv** dåligt dag. Inget har gått min väg. Men imorgon är en ny dag och vi hoppas på att den är bättre.
 

INSPO TILL AYIA NAPA

 

Allt är från Nelly.com

svarta hästen

Har jag missat något? Vem är den svarta hästen?
 
Svar: Igår la jag ut massor en del bilder när jag red mina hästar och en svart häst. Den svarta hästen heter Faustino, kallas Fosse, och är min tränare Ulrika Jonssons häst. Jag har ridit honom två gånger tidigare, men ska börja rida honom oftare nu och förhoppningsvis tävla någon lätt klass i höst. Fosse är en valack född 2004 och är 168cm. Ulrika har utbildat honom helt själv och det är galet hur fin han är. När jag red honom fick jag prova på allt möjligt, som byten, piaff och passage. Är helt förälskad i den hästen.
 
 
Gud vilka fina bilder! Undrar samma som mikxki vem är den svarta? Hur gammal är du? Kan du inte skriva dagens outfit på hästarna ibland? Skulle vara sjukt kul! :) du är sjukt duktig på att rida och har sjukt fina hästar!! :D kram ;)
 
Svar: Tack så jätte mycket! Jag är 16år gammal, men fyller snart 17. Självklart kan jag börja skriva mer "dagens outfit". Kram :*


Åhhhh längtar!


dagens ridpass i bilder


Birgitta träning lör & sön

I lördags tränade jag med Roxi för Birgitta Kjellin. Hade piffat upp henne med en silvrig outfit och hon var rejält taggad innan. Vi började med att träna förvänd galopp, jag vände upp på medellinjen och gjorde en volt i rättvänd galopp och sedan en i förvänd, sedan ökade jag en liten bit och gjorde samma sak lite längre ner på medellinjen. Därefter tränade vi på att samla galoppen och galopp piruetter. Piruetterna blev lite stora dock och hon kasta lite med huvudet, men annars var de bra! Roxi var så sjukt fin! Mjuk, allert och arbetsvillig. Tror nästan att hon aldrig varit så fin. 
 
 
I söndags tränade jag med Braven för Birgitta Kjellin. Den gick inte lika bra som den med Roxan. Så fort jag satte krav på honom så började han tjafsa. Hon var jobbig i munnen (brukar han aldrig vara) och stod emot. Det blev bättre i slutet dock men hela ridpasset var ingen njutning direkt. Vi tränade på öppnor och slutor i trav och galopp och sedan red jag mitt KUR program, Birgitta gillade det starkt. 
Alla ridpass kan inte gå bra, det måste finnas motsgång och medgång. Den här träningen var inte så roligt men två dagar innan när jag tränade för Ulrika så var han galet fin. 
 

Braven 10år

I måndags, den 10maj fyllde Braven hela 10år. Själv hade jag helt glömt bort det men jag tror ändå att han fick en väldigt bra dag. Jag och Braven skrittade ut barbacka med Becka och Roxi, vi red en lång sväng i skogen och sen gick vi till sjön och badade lite med dem. Braven blev helt till sig och kastade sig ut i vattnet, han plaska och lekte. Så sjukt söt var han! 
 
Tiden går galet snabbt, jag fick ju honom när han var 7år och nu är han 10år. Han börjar bli så stor min lilla kille. Under de åren jag haft honom har han verkligen mognat och utvecklats. Så stolt över honom. Och jag kan fortfarande inte förstå att världens finaste ponny är min. ♥
 
 

Ute o rider på min fina


min helg

Har varit rätt upptagen hela helgen och bloggen har faktiskt varit långt ner på min prioriteringslista. Både lördag och söndag har jag tränat för Birgitta Kjellin. En dag med Roxi och en dag med Braven, tänkte berätta mer om det i ett annat inlägg.
 
I lördags kväll var jag på bio med Kline, Kalle, Andreas, Mira, Linnea, Rost och Felix. Vi såg Evil Dead, den var så sjukt jäkla äckligt. Kommer nog aldrig se om den. Usch.
 
Annars har jag pluggat som sjutton. Har massor av nationella prov den här veckan, inlämningar och massa annat. Lärarna älskar att plåga oss elever nu i slutet av terminen.
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
 

GRYMT SVERIGE

Hahah brukar inte vara insatt i någon annan sport mer än ridning. Men eftersom Sverige var med i VM final i hockey, var jag ju tvungen att kolla för första gången. Trodde seriöst att Sverige skulle förlora mot Schweiz, då de vunnit varenda match. Men Sverige kamma hem vinsten, med 5-1! Häääääärligt :D
 

älsklingar

 

Träning!


justgirlythings


Bilder från Adelinde clinicen

Bilderna tagna av Erika Andersson :)

Har det mysigt


Dagens Outfit

 
Här får ni lite halvfula bilder (kapade av mitt huvud och på första bilden är skärpan fel) på dagens outfit. Brukar inte köra sånna här saker på min blogg men jag kanske ska börja göra det? Bara för att variera lite från alla hästrelaterade inlägg. 
 
Kjolen är från H&M och Blusen är från Vero Moda. Älskar outfiten! Dock var kanske inte den så genomtänkt då jag har lunginflamation och bör inte gå runt i så pass tunna kläder..  :)

lunginflamation

Har lunginflamation. Roligt. Inte undra på att jag mår så dåligt. Har dock varit i stallet idag, red båda, ingenting kan stoppa mig från att åka till stallet. Imorgon har jag två nationella prov så jag måste gå till skolan, behöver nog droga mig själv med Alvedon för att överleva dagen.
 
Nu ska jag sova, så godnatt mina fina bloggläsare! :*
 

ni väljer

Idag fick jag vara hemma från skolan, ligger och hostar lungorna ur mig. Mår så sjukt dåligt. Eftersom jag inte har lust att plugga så kan jag ju passa på att blogga lite här, vad vill ni läsa om? Åskiktsinlägg? Bildbomb? Ni kan ju fråga mig lite frågor om ni vill också. Kom igen nu underbara bloggläsare, underhåll mig! 
 
Tror det här var första gången jag satt på en häst

Utvärdering meeting i Mantorp

Framridning - Fanns en framridning bredvid utetävlingsbanan som var väldigt stor och bra. Förra året var det rätt dåligt underlag där hörde jag (de tyckte det var lite för tungt) men jag tyckte det var ganska bra. Den andra framridningen var i ett ridhus 20x40, lite litet kanske när det blev många hästar där inne. Men det gick bra!
 
Tävlingsbanor - En var utomhus, samma bana som utomhusframridningen och med samma underlag. Den andra var inne i ett stort, fint och ljust ridhus med bra underlag. Ridhuset var nog mitt favoritställe att rida på! 
 
Parkering - Var i en hage, väldigt nära tävlingarna. 
 
Uppstallningen - Nästan alla hästar stod uppstallade på Mantorps travbana, som låg bara några minuter från tävlingplatsen med bil. Där var allt proffsigt planerat och stallen var mysiga. Det fanns vägar man kunde rida/gå ut med hästarna och man kunde få hjälp med fodringar om man ville. Precis bredvid låg Mantorps travshop, vilket var ett stort plus, haha!
 
Caféterian - I det stora ridhuset (där några tävlingar gick) fanns det en caféteria med mycket gott att välja mellan och till bra priser. Direkt när man kom in där så luktade det bullar och man var bara tvungen att köpa en varje gång. Dagens lunch fanns där varje dag, fast prottionerna var väldigt små.
 
Övrigt - Funktionärerna var trevliga och alla tävlande tog hänsyn till och prata med varandra. Det var en härlig stämning! Anläggningen ligger jätte fint till och allt man behöver finns nära. Dock finns det en grej jag måste klaga lite på, innan man skulle tävla i ridhuset, fick man vänta precis utanför ett litet tag. Där lät högtalarna sjukt mycket, vilket jag vet gjorde att många hästar blev rädda. 
 
Betyg - 4 av 5
 

Bästa kompisar <3

 

Kvällstur med älskling


1D

Shit jag har ju helt glömt bort att berätta hur One Direction´s konsert var. Den var AMAZING. Lovar att den var 10gånger bättre är Justins och jag älskade den. 1D tog mig helt klart med storm och det blev en av de bästa kvällarna i mitt liv, tack vare 5underbara killar som heter Niall, Harry, Liam, Zayn och Louis. Allt kändes så personligt, de var charmiga, roliga och deras röster var mycket bättre live till och med. Jag har nog fått världens crush på Niall Horan, han är så sjukt söt & charmig (och har världens finaste ögon!). Jag har nog också blivit en directioner.
 

ny hjälm!

I fredags, efter jag tävlat min sista klass för dagen. Så åkte jag, pappa och Linn till Mantorp Travshop. Jag köpte tre saker, en hink/krubba (vet inte riktigt vad jag ska kalla det, man använder den till att de mat till hästen på tävlingar bla), en lädergrimma och en Uvex hjälm! Har velat ha den hjälmen så sjukt länge och nu gick pappa med på att köpa den åt mig, Tack papi!
 

meetinget i mantorp

Meetinget i Mantorp var inte min och Bravens bästa tävling direkt. Därför har jag inte lust att skriva allt detaljerat.. Jag drog på mig värsta förkylningen under tävlingen, mådde sjukt dåligt, och just nu ligger jag hemma med världens huvudvärk, snorig näsa och svinont i halsen. Roligt liv. Trodde inte jag presterade bra första dagen pga att jag bara sov i 1tim och var skit trött, men tydligen var det för att jag höll på att bli sjuk.
 
Första klassen - han var jätte fin på framridningen.. men blev något matt inne på banan, red antagligen fram för länge. Resultatet blev 63,171%.
 
Andra klassen - Red fram lite för länge så han blev trött, det medförde att han gick rätt mycket bakom lod. Resultatet blev 64,359%
 
Tredje klassen - Redan från början var han matt och trött. Han kändes inte som sig själv och jag mådde riktigt dåligt. Jag bet i ihop och red ritten. Han gick bakom lod men gjorde alla rörelser/moment som han skulle. Resultatet blev 65,085% och vi kom precis utanför plac. Så oddsen var inte till vår fördel.
 
Jag skulle ha startat en gång till, men Braven var trött och jag mådde dåligt, så jag strök mig. Ingen av oss skulle kunnat prestera bättre än vad vi redan gjort. Nästa tävling ska vi se till att vi är utvilade och mår bra igen så att vi kan prestera vårat bästa.
 
Lite kommentarer vi fick av domarna:
"Strålande vacker ponny med mjuka, lätta gångarter"
"Ponny med kvalité!"
"Vacker ponny med mycket utstrålning & mjukhet"
"Bedårande söt ponny som du visar väl"
 

Sommarkläder

 
 

Utvärdering tävlingsplats Eskilstuna

Framridningen - Utomhus och ganska stort. Det var två klasser som pågick samtidigt hela tiden och det fanns bara en framridning, därför blev det väldigt trångt. Braven blev väldigt stressad av det. Banan var även torr och dammig.
 
Tävlingsbanan - Banan var bättre än framridningen. Har nog inget negativt att säga om den.
 
Caféterian - Stor och rymlig, fanns många olika saker att välja mellan att äta. Priserna var rätt bra fast mat porttionerna var små (haha säger tjockisen). 
 
Övrigt - Jag tycker att högtalarsystemet bör förbättras lite, jag hörde inte vem som skulle in på banan osv. Nästan inga funktionärer syntes till, ingen visade hur transporterna skulle stå och resultaten kom väldigt segt upp. Annars en väldigt mysig och fin anläggning!
 
Betyg - 3 av 5
 

Tävlingen i Eskilstuna

FEI Lagtävlan - Brave Heart
 
På framridningen var det väldigt mycket hästar och alla höll inte koll på varandra. Därför blev det väldigt rörigt och det gjorde att Braven blev spänd och även jag. Det var den första nationella tävlingen för 2013, så jag var riktigt nervös, mycket mer än vad jag brukade. Han var lydig och så men det får verkligen inte att rida honom när han blir spänd och stressad. Man ser inte så mycket på honom när han är på det viset, men det känns otroligt bra när man sitter på.
 
På banan visste jag att vi inte skulle få det bästa resultatet med tanke på hur framridningen hade varit. I början av programmet glömde jag bort var jag skulle rida, jag bröt av till skritt och var tvungen att tänka.. Men jag kom på det sen och red vidare, som tur var så gjorde jag ingen volt eller nått annat så jag fick ingen felridning. Inget moment blev lyckad förutom de enkla bytena som jag faktiskt blev väldigt nöjd med. 
 
Domare H: 65% C: 66,67% M: 66,79%. Resultatet blev 66,165% och vi blev placerade 9:a. Det är skönt att veta att vår lägsta nivå är ganska hög ändå. Ritten var relativt dålig men vi fick bra betalt. Jag var lite besviken, men jag bestämde mig för att lägga det bakom mig och fokusera på nästa ritt.
 
 
FEI Lagtävlan - Roxelina

På framridningen
fick vi rätt många blickar, hur ofta är det man kommer på en nationell tävling med en fjording? Roxi var väldigt stark och ouppmärksam, dock pigg så det var positivt. 
 
På banan var hon exakt likadan som på framridningen. Att vara lydig och göra alla rörelser korrekt brukar vara hennes starka sida, men den här gången var hon springig och lyssnade inte för fem öre. 
 
Domare H: 56,28% C: 58,46% M: 47,94%. Resultatet blev 54,23%. Min första tanke var att domare M inte har sett en fjording förut eftersom hon skrev "för korta rörelser", men asså wtf.. hennes rörelse kan inte bli större. Hon var nog lite bitter. Haha men det var Roxis nationella debut och jag var nöjd ändå, jag var där bara för att ha roligt.
 
En rolig grej var att en av domarna till kategori D ställde sig upp från sitt bås och fotade oss, haha ^.^
 
FEI individuella Mästerskap - Brave Heart
 
Framridningen till den här klassen blev mycket bättre! Ibörjan var det väldigt lite hästar så han och jag kunde slappna av. Jag försökte hela tiden sträva efter den där känslan när allt bara känns perfekt, red alla vanliga övningar som jag brukar göra på träning, speciellt speedcontrol. Han blev faktiskt jätte fin!
 
På banan var han lika fin, avslappnad och lydig. Vågade inte sätta värsta trycket i honom eftersom jag visste att det fanns risk att han så skulle bli springig och spänd. Vi fixade alla enkla byten dock var de lite hastiga, sista travökningen var super och ökade skritten var bra! 
 
Domare H: 64,63% C: 68,29% M: 69,87%. Resultatet blev 67, 602% och vi kom 3:a. Både domare C och M dömde mig till 2:a i klassen, men domare H drog ner väldigt mycket. Jag var i alla fall jätte nöjd över vår prestation med tanke på hur han var i första klassen. Det var nog en av våra bästa starter!
 
 
 
FEI individuella Mästerskap - Roxelina
 
På framridningen var hon exakt likadan som första klassen, lika stark och ouppmärksam. Hon hade fullt upp med att gnägga till Braven också.. suck. Försökte få henne med lösgjord genom sidvärtsrörelser och övergångar men nej det gick inte. 
 
På banan blev hon mer hemsk, olydig och svarade inte så bra framåt. Vi failade skittpiruetten, serpentinerna i förvänd galopp med byte i mitten, enkla bytena m.m. Jag kan ju säga att jag inte var så glad när jag kom ut.
 
Domare H: 55,97% C: 54,63% M: 56,58%. Resultatet blev 55,73%. Den här klassen var domarna lika i sin dömning, så det var jag glad över. Efter ritten var jag inte så nöjd, men det var bara att le och gå vidare. Roxelina är nog den första fjordingen som gått nationellt i ponnydressyr? Vi kvalde till nationellt många gånger med marginal, och det är STORT.
 

Framme

Nu är allt uppackat och Braven har varit på två promenader och verkar trivas. Vi är båda riktigt taggade inför imorgon! :D


Ryttarsmycken

I söndags när jag tävlade fick jag några jätte fina smycken från Gunilla. En hårsnodd och ett par örhängen (vita pärlor med silverblommor på). Galet fina! Jag har i princip alltid haft på mig dessa sedan jag fick dom, i skolan, i stallet. Ni hittar dom och massa andra fina smycken på Ryttarsmycken.se :)
 

On our way to Mantorp!

Nu allt packad, lastat och hästen fixad. Nu är vi på väg till meetinget i Mantorp!


jahapp

Berättar med om tävlingen i Eskilstuna imorn. Har haft lite full upp de senaste dagarna.. Idag har typ halva dagen spenderats på Bommas vårdcentral, fick en allergisk reaktion (pollen o lite annat) så pappa åkte och hämta mig i skolan och sen åkte vi dit. Nu mår jag bra, jag kan andas igen men har jäkligt ont i huvudet.
 
Nu ska jag dra in till stan, för ikväll blir det One Direction. Deras konsert kommer bli grym! Har inte så bra platser men jag får iaf höra dem iaf.

Tävling i Mantorp

Imorgon åker jag, pappa och Braven ner till Mantorp! Det blir årets första meeting (fre-lör) och jag är galet taggad! 
 
Fredagens startider:
 
Lördagens startider:
 
Bild från Mantorp förra året

Jomen tack gärna!


åh herregud

 

Betar/promenerar Braven i kvällssolen med Joanna och Cappi


Loka - strawberry ICE cream

Min vanliga diet


Typ sommar <3


Game day

Nu är hästarna polerade och lastade. Nu när det av till Eskilstuna :)


Hoppträning

Hoppträning för Hans Westergren
Victoria & Brave Heart
23/4-13


Min lördag

Största delen av dagen har jag spenderat i stallet, Braven gick lösgörande arbete och Roxi tömkördes. Båda var jätte fina! Sen har jag putsat all utrustning, tvättat hästarna och packat grejer.
 
Vid kl halv 4 kom My, Madde och Amanda hem till mig. Vi träffades på Taffsnäs (fjording ridläger) för ett par år sedan och det är sjukt roligt att vi fortfarande håller kontakten! Vi lagade mat och chilla och prata. 
 
En perfekt lördag!
 
Jag och Roxi för ett antal år sedan - Tävlingen där vi vann två klasser

startlistor Eskilstuna

Här är startlistorna inför imorgon!
 
 
Roxelina 
 
 
Brave Heart
 

ovisade tävlingsbilder på Roxelina


planerade tävlingar

5/5 Eskilstuna - Nationell - Brave Heart & Roxelina
10-11/5 Mantorp - Nationell - Brave Heart
6/6 Segersta - Nationell - Roxelina (& eventuellt Braven, är reserv)
15-16/6 Hammarö - Nationell - Brave Heart
28-30/6 Gripen - Nationell/Regional - Brave Heart & Roxelina
11-14/7Fjord-SM - Roxelina
25-29/7 Jönköping - Nationell - Brave Heart
15-19/8 Svenska Mästerskapen - Elit - Brave Heart
 
 
 

 

träningen fredag

Träningen idag gick väldigt väldigt bra! Braven var lite stel och ouppmärksam ibörjan, men efter ett litet tag när han blivit lite varm så blev han otroligt mjuk i sidorna och hade full koncentration på mig. Red igenom FEI mästerskap´s programmet, det gick super förutom en moment där jag ska göra två 8meters volter och två enkla byten på medellinjen.. Han blev alldeles för taggad. Resten av passet så tränade vi enkla byten och samling, och jag kan bara säga en sak, jäklar vilken ponny jag har.
 
Roxi tömkördes, hon var super fin från början till slut. Jag tycker presonligen att hon är roligare att tömköra än att rida, hon blir mycket mer koncentrerad på mig, kan samla sig mer, är mer känslig och sen så får jag se min snygga fjording från marken. Vilket är det allra bästa! När man arbetar henne från marken är det som hon läser mina tankar, jag hinner bara tänka en grej så gör hon det. Den känslan känner jag på Braven är jag rider honom. 
 
På söndag blir det tävling i Eskilstuna! Båda hästarna ska gå FEI Lagtävlan & FEI Mästerskap. Braven kommer debutera nationellt för iår och Roxi kommer debutera nationellt för första gången någonsin. Det kommer bli så roligt, längtar!
 

Kontinuerliga fredagsträningen


bilder från i söndags


Kvällsridpass avklarat på Braven


May. 01, 2013

Hoppas ni har haft en bra Valborg! För det har jag, har träffat många nya trevliga människor och umgåtts med de jag bryr mig om mest. Har helt enkelt levt livet! Bloggen har legat långt ner på min prioriterings lista under några dagar, men det ska det bli ändring på. :)

Kram på er underbara läsare!


RSS 2.0