bye håret

Idag beställde jag klipp-tid och "kreativ färgning" hos en frisör den 10februari. Jag har inte klippt mitt hår sedan innan sommarlovet så det är väldigt slitet. Mitt hår har även många olika färger från tidigare färgningar så just nu ser det ut som jag har ombre. Jag kommer därför färga mitt hår en sista gång och jag vill gärna ha en lite ljusare färg. Inte brunrött/orange som jag haft tidigare. Känns som det är dags för en professionell färgning istället för att låta kompisarna göra det. Vill ha något liknande som:
 
 

Svenska Mästerskapen 2012- Trowback friday

 

Missing someone is your heart's way of reminding you that you love them.

 
 

De senaste dagarna

Hej på er! Förlåt ännu en gång för dålig uppdatering, jag som trodde jag hade fått in flytet med att blogga igen. Ni har inte missat speciellt mycket. I helgen var jag och några kompisar ute och festa, det var ganska roligt. Dock var det väldigt lite människor ute, säkert eftersom det är sista helgen innan man får lön/studiebidrag. Igår var jag inte i skolan eller i stallet, utan jag var på sjukhuset för ännu ett återbesök pga min mage. Testerna de tagit än så länge ser helt okej ut men väntar fortfarande på några. Läkaren kommer ringa upp mig och prata om vad vi ska göra senare. Fick en ny medicin utskriven, men den verkar inte fungera bra på mig. På kvällen igår så kom Kline och sov över, vi tjocka oss med Ben & Jerry och kollade på film. Idag hade jag bara en timmas lektion och sen slutade jag, det var inte värt att åka till skolan egentligen... Nu på kvällen har jag ridit Braven i ridhuset, han kändes väldigt fin. 
 
 Jag är extremt trött så jag tänker sova nu. Godnatt.
 

Just nu: Ridhuset




Massa muntligt

Idag blir det tal för mig i skolan, är väldigt nervös redan. En av de värsta fobierna jag har är att prata inför folk om ämnen jag inte brinner för. Jag ska iaf hålla ett tal i 5min om två böcker jag läst (pappa Goriot & Thérèse Raquin) som har temat kärlek. Den är fördjupat på att kärleken gör oss ibland blinda för verkligheten och kan driva oss att göra både onda och goda handlingar. 

Har även en debatt i engelskan som jag inte hunnit plugga till hehe.. 

Hörs senare ikväll! :)




inte min dag idag

Just nu sitter jag i skolan och har lunchrast. Lyckades spilla köttfärssås på min favorittröja så nu är dagen i princip förstörd haha. Imorse var jag på vårdcentralen Ringen i Skanstull (min pappa jobbar där) och tog några prover. Belöna mig själv med chailatte innan skolan började. Slutar 16.10 idag så kommer hem sent, sedan bär det av till stallet med buss. Det är halt och kramsnö ute så tror inte det går att rida någonstans. Braven kanske får vila idag för igår var vi i ridhuset och red ett ordentligt pass. 
 
Hoppas ni får en bra dag!
 



 

Serier ni måste kolla på

Som ni vet är jag helt beroende utav serier. Vissa serier kollar jag bara några avsnitt medan vissa blir jag helt beroende av. Så letar ni efter en bra serie att kolla på? Då kan jag varmt rekommendera dessa:
 
 
Orphan Black
 
 
 
 
The Walking Dead
 
 
 
 
Game of Thornes
 
 
 
 
Hart of Dixie
 
 
 
 
The Vampire Diaries
 
 
 
 
Revenge
 
 
 
 
Pretty Little Liars
 
 
 
 
Arrow
 
 
 
 
The Flash
 
 
 

Sprid kärlek istället för hat

Var inne på fb nyss och såg en diskussion om att bett på häst är djurplågeri. Gick sedan in på den här personens blogg och hittade en ännu längre text och många hemska kommentarer. Alla hästmänniskor blev helt galna när den punkten kom upp. Folk kastade skit på varandra och kallade varandra elaka saker. Då menar jag att personer i alla åldrar. De äldre tror de vet bäst för att de levt i hästvärlden längre och de yngre är så fast i sin åsikt att de inte ens försöker förstå vad de andra säger. 
 
Vad har hänt med världen? Helt seriöst. Blir så frustrerad och besviken på mänsklighten när jag ser sånt här. Det var inte ämnet "bett" som upprörde mig utan att folk är rent ut sagt hemska mot varandra. Det är inte ens värt att lägga ner sin tid på och bråka om. 
 
Jag har mina egna åsikter. Du har dina åsikter. Vi tycker olika. Är det inte fantastiskt att vi lever i en värld där många har olika åsikter? Tänk vad världen skulle vara tråkig annars. Acceptera detta och sluta hacka på varandra för att någon inte tycker som du. 
 
På en blogg delar man med sig av sina tankar, men man ska inte hänga ut någon eller skriva något elakt. När jag skriver något agrumenterande vill jag att ni kommenterar er synpunkt, för jag vill bli klokare och lära mig. Jag anser att vi aldrig blir fullt lärda och därför tycker jag det är viktigt att höra andras uppfattningar. Man ska inte slå på "försvaren" så fort någon kommer med åsikter och tro att man kan allt. Om man tycker något är idiotiskt behöver man inte säga någonting alls. Det är ens eget val. 
 
Snälla sprid kärlek istället för hat. Då blir världen en mycket roligare plats att leva på.
 
 
 
 

Dagens inspo




Mitt hår

Vad har du för produkter till ditt hår och hur sköter du det? :)
 
 
Förr hade jag tiotals olika produkter till mitt hår, men insåg senare att det faktiskt inte behövs. Trixet är att ha så lite shampoo som möjligt i håret när du duschar och mycket balsam. Ibland har jag även hårinpackning, bara lite och i topparna. Antingen sköljer jag ut det eller så låter jag det sitta kvar (tips från min frisör till er som har lockigt hår). När mitt hår fortfarande är blött så borstar jag igenom det och sätter i hårolja, det dämpar fluffigheten och gör att mina lockar formas lite extra fint. Min hårolja är av märket "davines". Jag låter ALLTID mitt hår självtorka för då får jag massa skruvlockar och jag tror de flesta får fint hår på så sätt. Rätt enkelt eller hur?
 
  
 
  
 
 

Ridhus!

Idag på eftermiddagen åkte jag och pappa och hämta hö och kraft till Braven. Braven är väldigt bortskämd och får helt egen mat än de andra i stallet hehe. I stallet lastade vi in 40st balar på höskullen. Sedan gjorde jag Braven iordning och åkte iväg till ridhuset! Äntligen kunde vi rida ett ordentligt dressyrpass. Han var väldigt pigg och var mer i luften än på marken.  Här är lite bilder från idag: 





Vår outfit idag:

Hjälm: Charles Owen
Tröja: JH Collection
Ridhandskar: Roeckl
Ridbyxor: Pikeur
Ridskor: Mountain Horse

Träns: Schockemöhle
Pannband: Swarovski
Sadel: Ordon Equester
Schabrak: Bucas
Ländtäcke: (vet ej, borde kolla det)
Lindor: Horze
Paddar: Mias RS
Boots: Hööks

"Jag klarade det"

Jag tycker dressyr är en av de vackraste sporterna som finns. Många jag känner tycker dressyr är tråkigt att kolla på men jag tror att även om man inte är fantast så ser man konsten och sampel mellan häst och ryttare. Dressyr är att dansa med häst. Ryttare på världsnivå får det att se så enkelt ut och man vill bara luta sig tillbaka och njuta.
 
Min stora dröm är att rida de högsta klasserna i dressyr och vara en utav de bästa. Omöjligt kanske ni säger, men jag tror med rätt ambitioner, bra tränare, grymma hästar och jäkla massa kämparglöd så kan jag lyckas. Förhoppningsvis har man lite tur och talang på toppen av det. En dag vill jag kunna säga "jag klarade det". 
 
 
 

Nya stövlar! Yay!

Stockholms ridsport var öppet så nu är stövlarna beställda. Det är ett par De Niro dressyrstövlar och färgen blev: 


Köpte ett marinblått bucas schabrak (mitt nuvarande köpte jag begagnat och helt sönderslitet) och ett par vinter ridhandskar från mountain horse. Hittade en skitsnygg frack som jag vill ha i framtiden (köpte den alltså inte). Den är marinblå och är av märket Equiline. Så här såg den ut:


Köpte en ljusblå tröja på Hööks också.



Efterlängtade lördag

Äntligen lördag igen! Jag och pappa var i stallet vid kl 7 imorse och hade morgonfodringen och lunchfodringen. Red ut med Braven mellan fodringarna, vilket var väldigt mysigt. Pappa hämtade vår bil igår så nu kan ja åka till ridhuset och rida igen! Så imorn blir det ett efterlängtat dressyrpass.

Just nu är vi på väg till Stockholms Ridsport igen för ännu ett försök att beställa mina ridstövlar. Vi ska också provköra en bil i Bromma, spännande! ;)

Ikväll blir det utgång med några kompisar, det ska bli riktigt roligt.



Dagens inspo




tisdag

Igår när jag och pappa kom fram till Stockholms Ridsport så visade sig det att de hade stängt kl 15. Vi kom dit en liten stund efter det.. igår räknades som en vanlig vardag och de hade inte skrivit någoting om "special tiderna" på hemsidan, bara vid butiken. Usch så blev jag lite lack. Hade tänkt att beställa ett par nya dressyr stövlar i rödbrunt, har velat ha det hur länge som helst. Jag fick det förra julen i julklapp men det har ändå inte blivit av att jag beställt dem. Vi åkte därefter till Hööks och Horze eftersom de ligger några minuter bort därifrån, men hittade ingenting jag ville ha där heller. Suck. Så hela åkturen dit var helt i onödan. :(
 
Idag måste jag spendera min tid på att göra några skolarbeten som jag ligger efter med. När pappa kommer hem från jobbet vid kl 15 så åker vi nog till stallet. Det kommer vara mörkt ute då så jag hoppas ridbanan är ridbar. 
 
 

Ledig måndag

Innan lunch åkte jag och pappa till stallet. Ridbanan går att rida på men valde att rida ut barbacka istället (hög mys faktor). Red runt några ängar och lite i skogen. Det var plusgrader och strålande sol som värmde riktigt skönt. 

Hovslagaren kom vid kl 13 och skulle sko Braven och två andra hästar. Min tränare/stallägaren brukar fixa allt så jag kan åka hem. 

Nu sitter jag, pappa och syrran i bilen på väg mot Upplands Väsby. Vi kommer släppa av Rebecca strax för hon ska jobba. Sedan fortsätter vi mot Stockholms Ridsport! 💃




Tävlingsåret 2014

Frågorna snodda från enewe.se
 
Första tävlingen 2014?
Svar: Rånäs Ridklubb med Braven. Första klassen gick vi in med benskydd på banan hehe..  Så vi blev uteslutna. Annars skulle vi vunnit LA:P1 på över 73%. Braven och jag vann andra klassen på 71,37% i FEI Inledande. 
 
 
 
Bästa tävlingen 2014?
Svar: Fjord-SM där jag och Roxi blev juniormästare och 4:a i SM-klassen. 
Första omgången av Elitserien där mitt lag vann överlägset och jag och Braven vann individuellt. 
 
 
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Svar: Brave Heart och Roxelina.
 
 
Vad för klasser tävlade du? 
Svar: LC:1, LB:0, LA:1, LA:P1, FEI Lagtävlan, FEI Inledande, FEI Mästerskap och FEI Ponnykür.
 
 
Hur många placeringar? 
Svar: Över 16st. Några placeringar med laget också om det det räknas?
 
 
Vad hade du för mål 2014? 
Svar:
  • Höja kvalen till SM
  • Starta SM igen
  • Vara med i Elitserien
  • Delta i Lag-SM
 
 
Nådde du dem?
Svar: Yes!
 
 
 
Vad är målen för 2015?
Svar: Höja kvalen till SM och starta SM (om Braven inte är såld). Om jag fått en stor häst så är målet att starta en tävling åtminstone.
 
 
Bästa tävlings arrangören 2014?
Svar: Jönköpings Fältrittklubb!
 
 
Min tävlingsutrustning? 
Svar:
Hjälm: Blå uvex
Håruppsättning: Ryttarsmycken
Skjorta: Kingsland/John Whitaker
Kavaj: Spooks/Equiline
Ridvantar: Roeckl
Ridbyxor: Kingsland
Ridstrumpor: Kingsland
Ridstövlar: De Niro
 
 
Hästen/ponnyns tävlingsutrustning? 
Svar:
Träns: Schockemöhle
Huva: Lami Cell
Pannband: Schockemöhle
Schabrak: Mias RS
 
 
Vilken klubb tävlade du för 2014?
Svar: Segersta Sportryttare
 

Vilken klubb kommer du tävla för 2015? 
Svar: Segersta Sportryttare
 
 
Har du ridit i något lag 2014? 
Svar: Ja, Elitserien för Segersta. Bästa laget!
 
 
Ska du rida i något lag 2015?
Svar: Om Braven inte är såld kanske jag kan vara med i Elitserien igen. 
 
 
Vilken/vilka tränade du för 2014? 
Svar:
I dressyr: Ulrica Jonsson & Jeanna Högberg
I hoppning: Ida Öster
 
 
Har du tävlat i någon ny gren 2014? 
Svar: Nepp, bara dressyr. Var dock med på två Pay & Jump. 
 
 

Vad har du för förväntningar på nästa år?
Svar: Förhoppningsvis hittar jag ett jätte bra hem till Braven. Jag vill hitta en stor häst som passar mig. 


Hur gick de på senaste tävlingen?
Svar: Var inte nöjd med senaste starterna som var på Lag-SM (ELIT). Fick över 63% i FEI Lagtävlan och FEI Inledande. Det var dock hård bedömning och laget kom 5:a i SM. 
 
 

min urgulliga ponny

Kul att se att så många av er har länkat era bloggar, hann kolla in och läsa några igår men ska fortsätta med det idag. Imorse var jag och pappa i stallet, det har gått 8dagar sedan jag såg Braven senast, har saknat honom jätte mycket. När jag ropade på honom så gnägga han och såg hur glad ut som helst. Min fina ponny ♥ 
 
Ridbanan var lite frusen så det gick bli en uteritt, vilket var mysigt eftersom det var underbart väder! Red först fram och tillbaka på en grusväg. Passade på att göra lite skänkelvikningar, öppnor & slutor. Sedan red jag en sväng i skogen och hoppade ett litet hinder. Braven var pigg men inte så galen som jag trodde han skulle vara. Han var positiv och glad under hela ridturen. 
 
Pappa tog lite foton, vissa är otroligt fina. De som är tagna inne i skogen är lite suddiga. Se och njut av min urgulliga och läckra ponny! 
 
 

Länka era bloggar

Är på väg hem från fjällen nu och har super tråkigt. Kan ni inte länka era bloggar som jag kan kika in på? Då skulle jag bli jätte glad. Kan välja ut en/några som får gästblogga här på min blogg. ⭐️




Jag saknar dig




Hur håller man sig lugn på tävling?

 
 
När jag ska tävla så tycker jag det viktigaste är att HA TID. Gå upp extra tidigt bara för att ha gott om tid på dig, det kan faktiskt hända situationer på vägen som kan påverka din tidsplan. Kommer du i tidsnöd så kommer du definitivt bli stressad, vilket är det värsta som kan hända inför tävling. Att packa rätt utrustning och allt du behöver för en tävlingsdag/meeting är också viktigt, så skriv en "kom ihåg lista"så att du vet att du har med dig allt. 
 
När jag är framme på tävlingsplatsen (endags tävling) så brukar jag ha ca 2tim innan start. För att visa veterinärintyg, kolla anläggningen, tävlingsbanan och framridningsbanan. Planera din famridning detaljerat och gå igenom programmet några gånger i huvudet. Jag brukar sätta mig ner någonstans, stänga ögonen och se mig själv rida, så felfritt att jag skulle få 100% (detta gör jag även kvällen innan jag somnar). Din mentala inställning är extremt vägande för hur det ska gå. Positiva tankar, bra självförtroende och 
 
Jag rider fram i 45-55min innan min starttid. Det beror på hur Braven kändes dagen innan. Det bästa sättet att hitta den perfekta framridningen är att lägga upp den med din tränare. Ni två känner hästen och vet hur den ska bli riden. Det kan hända att även att framridningen du har planerad inte passar din häst för dagen, då måste du ha några back up plans. Kanske 15min innan start så tar jag bort lindor, boots osv. Jag tar på min min kavaj och dricker något. Jag skrittar en stund och sedan plockar jag upp tyglarna och spänner bågen. Jag tycker att det är smart att rida delar av de rörelser/vägar som ingår i programmet nån gång under framridningen. Jag älskar även att lyssna på musik, jag har en egen spellista på spotify som är till för tävling, det hjälper mig att slappna av. 
 
När du är i collectingring så är det viktigaste att andas och se till att du har din häst mellan hand och skänkel. Känslan du ska känna är att detta är lätt och roligt. Du ska visa upp dig och din hästs harmoni och samarbete. Väl inne på banan så måste du ANDAS. Det hjälper dig att koncentrera dig och vara mer i nuet. Gör du något misstag så måste du släppa det fort och fokusera på nästa rörelse. I dressyr kan man inte vara långsint. Din häst påverkas starkt av dina känslor och humör. Hur ska hästen vara ha fokus på dig om du inte är i nuet eller är långsint? 
 
Går inte hästen som du tänkt dig inne på tävlingbanan så är det inte hela världen utan gör det bästa av situationen. Min gamla tränare Hans Westergren brukade alltid säga "upp med händerna och visa tänderna". Det funkar alltid. Man vet aldrig vad som kan hända inne på banan, hästen kan bli rädd eller övertaggad m.m. Ta det lungt och andas. Det är aldrig hästens fel, han/hon vill alltid göra sitt främsta för din skull. Visst, du kan få bli besviken/arg/ledsen en stund men sedan får släppa det och gå vidare. Det är bara att fortsätta tävla och aldrig ge upp. Med mer rutin så släpper nervositeten och du blir mindre stressad. 
 
Nyckeln till att lyckas inne på banan:
  • Kom ihåg lista
  • Ha gott om tid
  • Bra mental inställning
  • Planera din framridning
  • Gå igenom programmet i huvudet
  • Ha "back up plans"
  • Kom ihåg att ANDAS
  • Var inte långsint
  • Lev i nuet
Hoppas du fick svar på din fråga! :)
 
 
 
 

Inspo för 2015




Fjällen








RSS 2.0