Outfit always on point

#onfleek


hälsat på mitt hjärta

Idag har jag hälsat på ponnyn som äger mitt hjärta - guldponnyn - Brave Heart. Han har det så bra hos familjen Thunberg och är så så så älskad. De gjorde mig otroligt lycklig och glad när de häromdagen frågade om jag kunde ta hand om Braven under fyra dagar under nyår. Det värmer mitt hjärta att jag fortfarande får vara en del av hans liv. Herregud vad jag saknat honom: hans sockersöta anblick, hans miniöron och hans rosa mule. Han kändes mycket mindre än vad jag minns haha. Hedda och Braven har verkligen kommit varandra nära på så kort tid och det ser så harmoniskt och fint ut. Ni kan följa dem på instagram: @heddathunberg
 
 
På eftermiddagen vid 14.30 idag så var det Helena Reje träning för mig och Sparkling. Sparkly har blivit så energisk sedan jag klippte honom och kylan kom. Eller så ger den nya sadeln honom så mycket bogfrihet att han bara vill framåt? Kanske en kombination av allt? Hela passet gick åt att träna samling i trav och galopp. Jag måste säga att traven var magisk idag! Helena har kurs, så imorgon kl 11.10 är det träning igen!
 
 









GOD JUL

önskar hela familjen Avellan Ryd
 
Hur vackra är vi inte på bilden? haha. Jag hoppas ni har haft en jätte bra julafton! Min dag började med att baka mjuk pepparkaka med min syster och sedan bar det av till stallet. Jag och Sparkling samt pappa tog en lång promenad i skogen. Det var nästan 10grader varmt och sol, så vi njöt fullt ut. När vi kom hem så kom min kompis Joanna förbi och hälsade på en stund. Sedan åt vi mat framför Kalle Anka och sedan fika med lussebullar, mjuk pepparkaka och kola. Vi har öppnat julklappar och spelat spel. Jag skjutsade för en stund sedan min syster och hennes pojkvän Daniel till hans hus för deras nästa omgång julfirande. Jag har fått jätte många fina saker som jag är super glad för! Jag kan visa er de hästrelaterade här på bloggen senare (även de andra om intresse finns för det). Ha en bra kväll, KRAM!

Hästbricka & Sporrskydd

Det var tänkt att jag och familjen skulle åka till Åre nu över nyår som vi gör varje år. MEN jag har bestämt mig att stanna hemma pga snöbrist i fjällen och då kan jag inte åka skidor/skoter samt en annan anledning som gör mig så glad att jag vill gråta. Helena Reje kommer till stallet och har kurs 28-29december & 4-5januari, det är jag enormt taggad inför!
 
De senaste dagarna har jag spenderat i Stockholms stad. Jag har handlat julklappar samt agerat provdocka i Solna Centrum, Kista och Mall of Scandinavia. Jag älskar verkligen julen - juldekorationerna, lukten av julgranen, julmaten, julklapparna, glädjen och stämningen. Bara två dagar kvar till julafton. 
 
Sparkling var en riktig energiknippe idag. Herregud.. Jag har aldrig någonsin känt honom så energisk och taggad på livet haha. Han gjorde luftsprång och blev frustrerad om jag ville minska tempot lite. När vi skulle träna på galoppombyten så började han byta i varje. I traven showade han ordentligt. Jag bara skratta och var glad över att han tyckte allt var så himla kul. Han vilade igår så det kan vara anledningen. Imorgon hoppas jag på samma energi men med lite mer fokus. 
 
 
På Lag-SM vann jag och Braven ett presentkort på Design by kiiwi och jag beställde en hästbricka med gravyren "SPARKLING". På Stockholms horse show köpte jag sporrskydd från Amazona Sueca med mitt namn på. Idag invigde jag och Sparkling de nya fina sakerna (kolla bilderna nedan): 






I MISS YOU. A LITTLE TOO MUCH, A LITTLE TOO OFTEN, AND A LITTLE MORE EVERY DAY.

 
 
 Jag älskar dig

Prestige D1

Jag börjat få flyt i livet igen! Jag har tagit körkort och min nya sadel har kommit. Sadeln är en prestige D1 Zero och jag är fullkomligt kär i den. Sparkling har också blivit borkämd med en RP dressyr sadelgjord. Fick även med en Trapezium pad till sadel. Så nu är jag världens lyckligaste häst tjej. 
 
 
 
 
I tisdags var jag och Sparkling med på hoppträningarna i stallet för Helena Persson. Jag blir lika förvånad varje gång över min hästs hoppförmåga - det är nästan löjligt vad bra han är. Funderar allvarligt ibland om jag ska byta gren. Sparkling har enormt talang men det är inte så konstigt kanske eftersom han från början skulle bli en stjärna inom hoppning. Han "brallade" rejält några gånger så att jag var nära på att ramla av. Helena var imponerad över att jag lyckades sitta kvar och att jag ens vågade styra på hindrena. Det var en adrenalin kick på hög nivå och shit vad jag älskar min häst.
 
Igår red vi ett dressyr pass i ridhuset. Tränade en del på att tajma med Sparkling i bytesserierna. Det var debut i den nya sadeln så jag red lite trav arbete så jag fick träna på att sitta ner i den. Man måste hitta de små knepen i en ny sadel så att man sitter korrekt. Men det kändes inte som det var några större problem.
 
Idag fick Sparkling en välförtjänad vilodag men han fick istället en helklippning. Han såg ut som en fluffig nallebjörn innan och nu ser han ut som sitt snygga jag igen. 

KÖRKORT

JAG HAR TAGIT KÖRKORT! Jag höll på att ta körkortet förra året, jag klarade teorin på första försöket och körde upp två gånger utan att lyckas. Jag blev sedan sjuk och kunde inte fortsätta samt mina 2månader (den tid man har på sig att klara uppkörningen innan "tiden" gått ut och man måste göra om teorin) tog slut. 
 
Jag tog upp körningen igen för några veckor sedan och tänkte nu jävlar! Tog massa körlektioner. Klarade teorin på första försöket på höga poäng. Körde upp i Jakobsberg men klarade det inte för att h*n tyckte jag kolla i döda vinkeln för mycket. Jag förstår mig inte på den bedömningen för jag tyckte jag körde bra.. Men men. Jag har försökt hitta någon ny tid i Stockholms området men det är helt omöjligt. Nästa lediga tid var i februari. Då kollade jag tider i Falun för att jämföra och då hittade jag en som var idag. Så jag tänkte: varför inte åka dit?
 
Jag åkte dit imorse med tåg. Mitt första intryck var att Falun är en riktigt mysig och gullig stad. Jag var nervös men kände ändå att det fick gå som det går för jag har aldrig tidigare kört i Falun. Han jag körde upp med var verkligen världens trevligaste och han hade en lugnande effekt på mig. Det fanns många olika trafikregler och annat i denna stad som vi inte har i Stockholm men jag klarade det. Efteråt visste jag inte vad jag skulle tro men jag blev GODKÄND utan anmärkning. Jag kunde inte sluta le och var helt hyper. Äntligen!
 
Vissa klarar att ta körkortet direkt och för vissa tar det lite längre tid. Nervositet spelar stor roll i detta sammanhang. Jag har alltid kört bra men min nervositet har förstört lite för mig. Jag kan varmt rekommendera att åka till Falun för er som ska köra upp. Det var trevligt, varmt bemötande och personligt. Om jag hade vetat det så hade jag åkt dit direkt. I Stockholm är de kalla som is. Det är lätt att vara efter smart. 
 
 
 
 

Jag vill inte rida i hoppsadeln

Lite över två veckor har jag nu fått lida genom att rida i en hopp sadel. De nya ägarna till Braven köpte den dressyrsadel jag hade för den var anpassad till guld ponnyn. Jag beställde en ny prestige sadel från Hogsta och har fått vänta på den i 11veckor (och väntar fortfarande) trots att det skulle ta 6-8... suck. Att rida dressyr i en hopp sadel är inte det mest optimala. Jag kan sitta ner i sadeln men det är väldigt ansträngande i trav när han rör sig så stort. Jag har klagat och klagat och klagat. Jag har skavsår överallt och känner att jag inte kommer till "ridning" i den sadeln även fast jag är gammal hopp ryttare. Som lösning på detta problem så får jag hoppa och rida bommar mycket under dessa veckor jag är utan dressyr sadel.
 
Sparkling går fin fint och är som vanligt positiv och glad. Som senast idag så gjorde vi klockrena bytesserier ner till vartannat samt lekte lite med galopppiruetter. Ibörjan av passet var han stel och spänd men i slutet kunde jag känna att hela han var lösgjord och avspänd. Härligt! 
 
Imorgon ska jag åka på äventyr till Falun, alldeles själv. Jag kanske berättar för er imorgon vad jag gjorde där eller så får det vänta ett tag tills jag bitit ihop och gått vidare. Hur som helst så ska ni få höra hela historian till slut. Detta är inte hästrelaterat.
 
Hoppas ni haft en bra helg och Lucia!
 
 







Klockor

Åhh är helt nerkärad på klockor för tillfället. Den bruna Daniel Wellington klockan längst upp till vänster på bilden ↓ Den är mums! Perfekta julklappar!

Kollage: Favoriter från Klockkungarna
 
1. Daniel Wellington | 2. Michael Kors | 3. Gant | 4. Michael Kors | 5. Daniel Wellington | 6. Michael Kors | 7. Gant
 
Sponsrat inlägg



Det finaste jag har

 
  
 
 

Q & A

Älskar din blogg :) vad heter du på insta ? :) kramar
Vad heter du på insta ? :)
 
Svar: Jag heter victoriaavellanryd på instagram. Klicka HÄR för att komma till webbversionen av min instagram. Uppdaterar säkert mer där än vad jag gör här haha. 
 
 
Vart har du köpt schabraket? Är så sjukt snyggt!
 
Svar: Frågan kommer från det här inlägget. Det ljus blåa är från modern horse och bruna med orange + glitter färgad kant är från Mia´s. 
 

Min guldponny

En av våra sista stunder tillsammans var förevigat av fotografen Sanna Svennson.
 
 

Känslomässig berodalbana

Ursäkta mig för att jag inte skrivit men jag har haft svårt att få ner mina ord i skrift om vad jag känt och upplevt under den senaste veckan. Det har varit en känslomässig bergodalbana.
 
I fredags förra veckan så åkte Braven till sina nya ägare. Veterinären på besiktningen sa att han var en av de finaste och fräshaste hästarna hon sett. Han har tävlat och tränat mycket i många år men går igenom utan anmärkning. Veterinärens ord: "Victoria du ska eloge för ditt arbete med honom. Det är din hästhållning och ridning som hållit honom så frisk. När jag besiktigar hästar pga försäljning så brukar jag kunna känna av när köpet kommer bli bra - det här kommer bli riktigt riktigt bra". Efter besiktningen så lämnade vi honom hos hans nya hem. Jag har verkligen känt hela vägen från provridningen att detta är det perfekta hemmet för honom. Det var kärlek mellan häst och ryttare vid första ögonkastet. 
 
Jag har gråtit, gråtit och ful gråtit. Men vet ni vad? Jag är inte ledsen. Det är sorg. Det som gjorde mest ont var att säga hejdå. Det gör fortfarande ont att kolla på bilder på honom, att gå förbi hans gamla box där han inte står och när jag skriver om honom här. Men våra minnen får mig att le och känna glädje. Han har satt sig djupt i mitt hjärta och där kommer han att vara föralltid. Inte visste jag att mitt lilla hjärta kunde älska någon så oändligt och att det gjorde så ont att släppa taget. 
 
I tisdags åkte jag till London med Sofia där vi bodde hos min kompis Mira. Det var fruktansvärt skönt att komma iväg och få mina tankar på annat. Vi delade många skratt, åt god mat, turistade, shoppade upp alla mina pengar och hade en sjukt rolig utekväll på stan. Vi såg Big Ben, åkte London Eye, såg Tower Bridge, shoppade på Westfield, gick på Oxford street, såg vaxdockor på Madame Tussauds, gick runt på Harrods och åkte skridskor i hjärtat av London. Vi har blivit experter på att hitta i denna stad men fick lite problem att ta oss till flygplatsen pga att tågen slutade gå.. så taxi blev det och det ruinerade mig.
 
Jag kom hem till Sverige och lagom till stormen "Helga" så när jag kom till stallet så gick elen till och från samt taket på ridhuset höll nästan på att blåsa bort så jag kunde inte rida min fina Sparkling. Han joggades igår och idag små hoppade vi lite och oj vad roligt han tyckte det var. Det blev några rejäla luftsprång och bocksprång som påminde mig om Braven. Det fick mig att få lyckorus samtidigt som jag höll på att bryta ihop. Är så tacksam för min älskade Sparkling som kan få mig att minnas Braven, för att han är världens gulligaste och för att jag kan kalla honom min.
 
 
 
 

RSS 2.0