Dagens inspo





Ulrikas bilder från igår





Grums tävling - förra helgen

Jag skrev aldrig om hur det gick sista dagen på tävlingen i Grums förra helgen, så tänkte göra det nu. Första klassen så var han faktiskt rätt fin på framridningen, men jag hade väldigt låga krav då jag inte tyckte det gick bra dagen innan och anläggningen inte passar honom överhuvudtaget (han blev skrämd av allt: kor, får, grisar, fläktar, traktorer m.m.). Jag tyckte vi gjorde en relativt bra ritt med tanke på allt, men slutade ändå på bara 63,7%. Det var lite dåligt betalt.
 
Andra klassen var ju KURen. Braven var riktigt trött, kände att jag inte kunde sätta tryck i honom och han orkade inte riktigt samla sig i galoppen. Vi gick in och gjorde vårat bästa, resultatet blev 65,250%. Vilket jag var nöjd med!
 
Sammanfattat så kan jag säga att förra helgen var en svacka för oss, vi åkte dit och förväntade oss lite mer. Lilleruds anläggning är inte den optimala för Braven, han blev väldigt stressad och rädd för allt. Framöver måste jag tänka efter var tävlingarna håller hus så att Braven får en lite icke-stressad miljö.
 

Bilder från idag - lördag

 

Inspo till mig själv




Dålig dag

Dagen har inte gått så bra som jag hoppats att den skulle gå.. under båda klasserna var han inte framme för skänkeln och blev rädd för allt möjligt. Alla klasser går utomhus och det är inte heller optimalt för honom. Första klassen fick vi 63,974% och blev placerade 5:a. Andra klassen fick vi 63,33% och vi slutar nog i mittenfältet (klassen pågår fortfarande). Är besviken helt klart, men det är en ny dag imorgon! Håll tummarna för oss då :)




Framme

Braven är installad, riden och glad. Han blev lite joggad i ridhuset (han kändes väldigt mjuk och fin) och fick skritta runt tävlingsbanan ett varv bara för att checka. Han tycker anläggningen är skit läskig så imorgon förmiddag ska jag promenera förbi på de läskiga ställena några gånger.

Pappa och jag åt middag nyss på baren i hotellet, blev en sallad bara. Nu har jag precis duschat och ska läsa lite i min bok innan jag ska sova. Första start imorgon är 11.34 och nästa är 16.08. någonting. Det blir ändå en rätt tidig morgon då jag ska se Vendela tävla kl 9 och sedan promenera Braven.

Ni får uppdate under dagen imorgon och ni kan följa mig via Equipe. :)




de senaste dagarna

Tänkte berätta för er vad jag gjort de senaste dagarna, ni vet ju knappt då jag inte skrivit någonting. I söndags tränade jag på morgonen med båda hästarna, vilket gick rätt bra! Red igenom FEI Lagtävlan & Mästerskap med Roxi. Hon var lydig, uppmärksam och duktig. Därefter red jag igenom mitt FEI KUR program med Braven, han var skit jobbig (ouppmärksam och het). När träningarna var klara så åkte jag hem och sen till stan med Linnea. Vi åt på buffé på en kinaresutrang, och jag tror jag aldrig har ätit så mycket i hela mitt liv som jag gjorde då. Senare på kvällen gick vi på bio, vi såg Noah. Den var riktigt bra, dock väldigt sorlig tycker jag. 
 
 
I måndags gav jag mig själv sovmorgon och red ut på Braven med Linnea vid lunch ungefär. Vi skrittade ut en timma i skogen (Becka red Roxan). Resten av dagen så läste jag och kollade på serier. I tisdags hade jag en lat-dag, jag gjorde i princip ingenting förutom att jag tränade Braven på kvällen. Träningen gick så jäkla bra! Red igenom vårt KUR program igen, och när jag var klar så stod Ulrika upp och applåderade. Hon sa att det var det bästa program jag någonsin ridit, vilket var otroligt roligt att höra. 
 
 
Igår (onsdag) så började dagen med att cykla till stallet runt halv 11. Jag red ut på Roxi en bra sväng, hon var super pigg och glad över att få komma ut i skogen. Sen mockade jag, fixa vatten och gjorde hö & kraft. När allt var klart så skrittade jag ut på Braven i ca 45min. Därefter så började jag packa och göra iordning utrusningen inför meetinget i Grums fre-lör. Jag cykla hem och där väntade min kompis Anna på mig. Vi gick och köpte kakor och Ben&Jerry och gick till busviken där vi satt på bryggan vid vattnet och bara myste i några timmar. Sen gick vi hem och kollade på några filmer innnan hon åkte hem igen. 
 
 
Idag så fick jag sovmorgon igen innan vi skulle åka till tävlingen. Åkte till stallet vid 11 där jag  tvättade Braven och packa det sista. Nu sitter vi i bilen med Braven bak i transporten och så kommer vi spendera de kommande timmarna innan vi är framme vid Grums (typ Karlstad). Vi har haft lite otur eftersom det hade förekommit en biolycka vid Södertälje så det var lååååång kö. Men nu flyter det på igen och vi beräknar att vara framme ca 18.30, då ska jag packa upp och rida Braven.
 

Mys med Braven i vårvärmen




Uteritt med Stina





Otroligt bra träning med Braven idag

Mer foton och mer om träningen kommer senare :)




Middag och biomys med Linnea





rolig dag

Oj jag har glömt bort bloggen totalt de senaste dagarna, förlåt mig! Igår fick jag påsklov vilket jag har väntat på hur länge som helst känns det som. Hela lovet ska jag bara ta det lugnt, vara med hästarna och tävla fredag och lördag nästa vecka. 
 
Idag på fm/em så åkte jag in till stan och shoppade. Köpte ett par jeans från salt och en tröja från Ginatricot. Innan jag åkte hem så gick jag in till Akademibokhandeln och köpte mig 3st böcker och en till pappa. Jag har börjat läsa Divergent böckerna, som är sjukt braaaa! Fick med mig de sista två böckerna i den triologin och sen fick jag en bok till på köpet som heter Throne of Class. Har ingen aning om vad den handlar om men den ska tydligen vara beroendeframkallande. Har någon av er läst den?
 
Mot kvällen så åkte jag, pappa och min syrra till stallet. Jag red Braven, Becca (min syster) red Roxi och pappa gick med oss, när vi skritta en långtur i skogen på 1tim och 40min. Det var jätte mysigt! Imorgon bitti blir det träning med båda hästarna och på kvällen bio med Linnea. :)
 
 

Uteritt i äckelvädret




Hata måndagar

Några timmar till i skolan.. Sen fri för dagen. Kämpa




Dagens inspo




bio, ridning, bok

Igår var var jag i stan och såg Captain America på bio med Julia och Shami. Det är så otroligt skönt att bo så pass nära stockholm att man bara kan åka in när man vill, det är dock runt 55min till stan kommunalt (mycket mindre med bil). Jag älskar att jag bor på landet men ändå har så nära till stan. Helt underbart!
 
Filmen var sjukt bra! Älskade första filmen men den här var till och med bättre. Bra story, bra effekter, bra skådisar (Chris Evans är ju galet het också..). Skulle lätt gå och se den igen på bio! Fem av fem toasters ;D
 
Idag har jag inte gjort speciellt mycket, har läst min beroendeframkallande bok hela dagen (De utvalda) och på eftermiddagen red jag en långtur i skogen med Roxi, som var helt galen. Braven fick vila idag då han var riktigt duktig igår. Nu ska jag läsa vidare så ni får ha det bra så länge!
 

Lång-tur med Stina




Härlig lördag

Igår kväll var jag och Braven hos Ulrika och tränade, vilket gick väldigt bra! Braven fick stanna där inatt då jag skulle träna för Eric Lette på morgonen dagen efter (anläggningen där träningarna är bara 15min skrittväg bort). Min pappa kunde inte skjutsa mig till träningen då han jobbar jour så jag var tvungen att ta mig dit själv. 

Vakna innan kl 6 idag och bar mig av till Ulrikas stall. Träningen skulle inte börja förän kl 9.30 så jag hjälpte Ulrika att morgonfodra. Braven fick komma ut i en rasthage utanför stallet medans jag mockade och gjorde klart allting. Vid kvart i nio skritta vi iväg, med förtjusande vit outfit, till Tuna gård. Träningarna var lite försenade så det fick bli extra lång framskrittning. När träningen började så var det fokus på samling och tävlingsform. Red lite skolor och ökningar i trav, sedan blev det galopparbete på volten. Avslutade med några slutor och galoppökningar. Braven var väldigt fin idag, dock lite seg men det gjorde honom bara lätt att kontrollera. Vi fick många fina kommentarer från Eric då Braven var hur duktig som helst! Mycket förbättring från förra träningen!

Nu sitter jag i solen på terassen i Ulrikas stall och njuter. Får snart skjuts hem, och senare idag när min pappa kommer hem så hämtar vi hem Braven. Ikväll blir det biomys med Julia och Shamie! Vi ska se Captain America.

Hoppas ni får en otroligt bra lördag allihopa! <3





RSS 2.0