VINST

Ett av de tre protokollen

Kroppen, vikten och självbild

Det finns många tjejer som jag känner som kämpar med sin vikt, de stävar efter perfektion. Men vad är egentligen perfektion? Är det en tjej som har pinnsmala kropp eller en tjej med kurvor? Vissa skulle ge allt för att få lite kött på sina ben och vissa skulle göra vad som helst för att få den där smala kroppen. Vad har hänt med samhället egentligen? 
 
Det finns dagar man kollar sig i spegeln och tänker OM jag hade det här och OM jag inte hade det här. Du är inte ensam om att tänka så. Vi alla dömer oss själva för hårt och vill ha de saker man inte har och känner misslyckande pga det. Men ingen är perfekt och vi borde känna oss stolta för det och vore det inte tråkigt om alla liknade varandra?
 
Du som läser det hära just nu är fantastisk vacker. Kort, lång, tjock,smal, bred, mörk, ljus osv. Det spelar ingen roll för du är vacker precis som du är. Du är unik och bra. Ställ dig i spegeln och le för tusan. Le för att det du ser har ingen annan, var stolt. Säg "Jag är vacker" och MENA det. Våga inte ens tänka nå negativt när du står där. För det du ser är positivt, det är du och DU ÄR VACKER.
 
Sen kan jag ge ett tips åt er alla, det är bra för kroppen att röra sig och att äta nyttigt. Gör kroppen en tjänst bahandla kroppen som den förtjänar att bli behandlad. Respektera din kropp. Vissa människor vet inte vad ordet hälsa innebär och kan inte skilja mellan diet och kost, eller förstår att träning kan vara ett intresse, en kärlek eller livstil - inte ett tvång, ett plågsamt måste "för att bli smal". 
 
Jag själv har under en lång tid inte varit nöjd med min kropp och velat gå ner i vikt. Nu strävar jag efter att få en vältränad kropp istället för gå ner i vikt. Jag äter nyttigt och ganska mycket, jag rider, jag springer/går och styrketränar. Jag mår mycket bättre än förut, jag är mycket piggare och orkar mer. Idag kan jag ställa mig framför spegeln och vara nöjd över min kropp, det kunde jag inte förut. 
 

FÖLJ MIG VIA BLOGLOVIN


Ny bloggdesign!

Hej alla ni som läser Victorias blogg!
Jag heter Erika, www.eadressyr.blogg.se , och har nyss satt in Vickis nya bloggdesign. Vad tycker ni, hiss eller diss?
 
När jag ändå är här och skriver kan jag säga att jag känner Victoria utanför bloggen och internet världen. Hon är verkligen så trevlig, ödmjuk och gullig som hon är på bloggen. Helt klart en person att se upp till och beundra.
Kärlek till henne!

Ha det bra!
// Erika Andersson, www.eadressyr.blogg.se

Om Victoria, Brave Heart & Roxelina

Jag heter Victoria Alina Avellan Ryd och är 18år. Jag tog studenten på Bromma Gymnasium 2015 där jag gick naturlinjen. Jag är en livlig och positiv tjej som älskar träning och hästar. Jag har två egna hästar som heter Brave Heart och Sparkling. 
 
Hösten 2014 startade jag tillsammans med min pappa vårt företag: VicMik AB. Vi specificerar oss på medicinsk konsulting och hästar. 
 
Med min blogg vill jag dela med mig av mitt liv som tävlingryttare på elitnivå och min vardag. Ni får ta del av mina med- och motgångar och vara delaktiga i allt som händer i mitt liv. Jag vill förhoppningsvis kunna motivera och inspirera er att uppnå era mål och drömmar.
 
 
  
 
Brave Heart är en valack född 2003. Han är en korsning mellan Welsh (av cobtyp) och Morgan. Jag har ägt honom i över 4,5år. 2012 debuterade vi regional dressyr och ett halvår senare hade vi kvalat till nationellt, kvalat till SM och startat Svenska Mästerskapen. Vi har vinster upp till Elit nivå. Vi har tävlat 4st SM, Elit allsvenskan och Lag-SM 2014. 
 
 
 
Sparkling är en storhäst valack (var hingst till och med 2013) född 2005. Han är av rasen Hannoveraner och är importerad från Tyskland som 2-åring av gamla ägarna. Han är tävlad upp till Intermediere och har många kvalitéer. Han har varit i min ägo sedan April 2015 och är förhoppningsvis min framtida stjärna! 
 
 
 
Roxelina är ett Fjordhäst sto född 1999. Som jag ägde i 7år. Våra bästa meriter var: åttonde plats på Fjord-SM 2010, vi kom på fjärde plats på Fjord-SM 2011 och då blev vi även juniormästare, fjortonde plats på Fjord-NM 2011 (nordiskt mästerskap), vi har tävlat i Div 1 dressyr 2011, blev 7:a på Fjord-SM 2012, 8:a och juniormästare på Fjord-SM 2013, kvalade Nationellt 2012 med stor maginal och debuterade Nationellt våren 2013. År 2014 kom vi 4:a på Fjord-SM och blev bästa junior. I Ausgusti 2014 flyttade hon till sin nya familj i Västerås.
 
 

VINST med 67,778% i FEI Lagtävlan!


10 saker ni kanske inte visste om mig!

*Jag suger på att svara på sms, svara i telefon, PM på fb, kommentarer, KIK, instagram osv. Nått som blivit en vana... Alla mina närmsta vänner vet att jag är sådan, därför ringer de mig 10gånger så att jag blir så irriterad tills jag måste svara.
 
*Jag fullkomligt hatar fisk. Usch fy fan.
 
*Jag har astma och väldigt många allergier (pollen, gräs, hö, äpplen m.m.)
 
*Jag är tre fjärdedelars Finsk, är dock född i Sverige.
 
*Jag är född i Östersund, har bott i Östersund, Enafors (vid Åre), Funäsdalen. Till slut hamnade jag i Stockholm.
 
*Jag är en person som väldigt sällan kan säga NEJ.
 
*Jag faller väldigt lätt för killar som har fin personlighet och kan få mig och skratta, då är jag helt såld.
 
*Jag älskar att åka skidor och skoter. Det är min passion.
 
*Jag är en väldigt livlig, posivit, rolig och flummig person. Men det tar ett tag innan jag kan vara mig själv med någon. 
 
*Jag motionerar väldigt mycket daligen, rider två hästar, är ute och springer/cyklar och gör styrketräning nästan varje dag. Dock är jag beroende av socker, så ner i vikt går man aldrig.
 
 

justgirlythings


It's the only life you got, so you gotta live it big time


utomlands? ja nu tack!

Fan, jag vill bara komma ifrån äckel Sverige och åka utomlands ett tag. Har inte rest någonstans på två år, börjar bli lite desperat att komma härifrån nu. Jag åker runt i Sverige hela tiden och tävlar och får se alla möjliga ställen, men jag vill någonstans som inte är Sverige, där jag kan ta en paus från allt, bara i ett par dagar. Vill åka överallt, typ USA, Italien, Grekland, Österrike, Nederländerna, Spanien, Afrika, England, Irland m.m. Men mest av allt vill jag nog till Rom i Italien. Hoppas på att få åka någonstans på höstlovet, men i slutändan kommer jag aldrig iväg ändå..
 
I framtiden vill jag bo utomlands och "upptäcka" världen. Kan knappt bägra mig!

svävar på rosa moln


Nelly.com

Sitter just nu och kollar på lite kläder/skor/smycken på Nelly´s hemsida. Hittade en marinblå jumpsuit som jag har förälskad mig i.. måste ha den. Satt ihop en liten outfit med jumpsuiten, jeffrey cambell skor och ett silvrigt halsband. Åh vad jag vill ha den här outfiten, så min stil!




Justgirlythings


Bromma blocks/stallet

Idag när jag var jag i Bromma Blocks, köpte jag en sjukt söt topp från Vero moda. Seriöst den sötaste toppen jag har i min garderob nu. Den är svart, format som ett linne, knäppning i nacken, spets en bit vid bröstet/nacken och är öppen i ryggen. Looooove! Hittar ingen bild på den på deras hemsida men kommer nog ha en liten "Photoshoot" med Mira (måste övertala henne först..) imorgon och då tänkte jag ha den toppen.
 
På eftermiddagen/kvällen åkte jag till stallet och red Braven i sommarhagen. Han var spänd men rätt fin för att ha vilat i några dagar. Roxi red jag tillsammans med Jossan, vi red ut en sväng, mysigt värre! :)
 

Just one SMILE.. can turn your life around.


Shopoholic?

Igår var jag i stan med Anna och shoppade lite och åt middag på Jensen´s. Vilket var riktigt mysigt! Shoppade en blå blus på Monki som jag bara älskade. Såg även ett vinrött linne på Vero Moda, en grön blus på Monki, en svart tröja på Top shop som jag bara MÅSTE ha. Jag har verkligen blivit en shopoholic... Åker troligen till Bromma Blocks idag med familjen och handlar lite. Kommer nog inte få handla så mycket eftersom jag handlat så mycket på senaste tiden, men jag kommer nog hem med något iaf. Som sagt, jag är beroende av kläder.
 
 
 
Anke blouse
Lucy singlet
Två toppar från Monki som jag vill ha!

kiropraktor

Idag var jag och Linnea som sagt hos kiropraktorn. Jag var extremt sne i bäckenet (mitt ena ben var mkt längre än det andra osv), hade en rejäl låsning i nacken och hade lite små spänningar/låsningar i hela bröstryggen. Det känns otroligt skönt att ha det gjort men nu känns det som jag har muskelvärk. Får inte heller rida på några dagar.. fan. MEN det var välbehövligt och nu kan jag inte klaga så mycket på att jag har ont i ryggen! ;)
 
Foto: Victoria Avellan Ryd

AJ

Usch o AJ! Imorgon kl. 09.38 tar jag bussen mot S:t Eriksplan. Jag och Linnea ska till kiropraktorn och knäcka ryggarna lite. Jag är så nervös! Jag har haft ont i ryggen i över 1år (efter jag klämt ryggen i en dörröppning med hästen) och under de senaste 2månaderna har smärstan varit hemsk. Hoppas hon kommer kunna fixa min rygg någorlunda, vill inte gå på smärtstillande piller tills jag är 25år. 
 

ny hårfärg

I måndags fick jag ett ryck och cykla upp till Konsum och köpte hårfärg. Alla mina kompisar i skolan kallade mig Ginger, så jag bestämde mig för att göra en förändring. Färgen jag valde var Chokladbrun och det passade mig faktiskt ännu bättre än rött! Grymt nöjd!
 
Kan dock inte visa er en bild än, för jag har inte tagit någon än, men jag kan ge er ett smakprov hur färgen ser ut:
 

Att gråta betyder inte att du är svag utan att du varit stark för länge.


Everything will be okay in the end, if it's not okay it's not the end.


BÄST


P-E-R-F-E-K-T-I-O-N

FAVORITEN AV ALLA är ändå Josh Hutcherson♥

Justgirlythings

 
 
 

8september

Dagen började med att jag spenderade 6timmar i stallet. Därefter åkte jag in till stan med Mira, vi shoppade lite och kollade på bio. Vi kollade på "Modig", den var så jäkla bra och uppfyllde alla mina förväntningar! Mira tyckte att huvudkaraktären var väldigt lik mig, rödhårig, rider och håller på med bågskytte. Haha det hade hon ganska rätt i. ;) 
 
Nu ska jag käka lite och packa lite till imorgon, då blir det tävling i på Bälinge RF. Jag och Roxelina kommer tävla LA:P1 kl. 14.04 och då hoppas vi på det sista kvalet till Nationellt. Tagga! Om du ser mig, kom gärna förbi och hälsa!
 
Essie fick även mig att klippa Roxis man idag. Ångrar mig inte! 

Justgirlythings

 
 

KLICKA PÅ IKONEN OCH FÖLJ MIG VIA BLOGLOVIN

Follow on Bloglovin

snart kommer en design!

Erika har ska göra en design åt mig som kommer upp inom de närmsta dagarna!! Lycklig! :D Hon gör så sjukt fina designer! 
Följ mig på instagram: victoriaavellanryd

Jensen´s

Idag slutade vi runt kl. 12, direkt efter vi haft klassfoto! Vi skulle haft två matte lektioner efteråt men de slapp vi. Så jag, Vilma, Hanna, Leila, Shami, Julia och Sofia åkte in till stan och åt på Jensen's Bøfhus. Det var extremt mysigt, så det kommer vi nog göra om! Vi satt där i flera timmar innan vi orkade röra på oss hemåt. 
 
Älskar er tjejer ♥

Nytt och fräscht

Hej! Jag har tröttnat på att ha en hästblogg, där jag bara skriver om hästar. Jag vill dela med mig av mitt liv. Jag heter Victoria Avellan Ryd och är 16år. Jag går första året på Bromma Gymnasium i Stockholm, där jag går linjen Natur i klass N1B. 
 
Jag är en livlig och positiv tjej som älskar att vara med sina kompisar och att röra på mig. Jag har två egna hästar som heter Brave Heart och Roxelina, så hästar kommer ni höra av mycket i min blogg. Annars älskar jag bågskytte och att åka skidor. Ett annat stort intresse är också fotografering! Jag är även en shopoholic och shoppar hela tiden, både till mig själv och hästarna. 
 
Mina vänner beskriver mig som en glad, positiv, snäll, rolig, omtänksam och envis person men som också kan vara lite lätt irreterande.
 
En annan grej ni kanske behöver veta om mig är att jag är beroende av alla slags serier, t.ex. Vampire Diaries, Revenge, Awkward, Desperete Housewives, House, Hart of Dixie, How I met your mother och många fler. 
 
Ni kommer lära känna mig mer ju mer ni läser bloggen! Enjoy ♥
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0