Brave Heart ❤


Justgirlythings

 

aj min rygg

Har varit väldigt dålig uppdatering de senaste dagarna, jag borde skämmas. Det har inte hänt så mycket, har bara vairt i skolan och ridit. Jag red Fosse i tisdags, det gick dock inte så jätte bra.. hade väldigt ont i ryggen så jag kunde inte rida speciellt bra. Dagen efter var min rygg hemsk. Gick till min massör och hon sa att jag hade förskjutit min bröstkorg och är helt sne. Hon kunde tydligen inte göra nått åt det, så illa var det. Så nu har jag en tid hos en kiropraktor nästa fredag. Min rygg gör så fruktansvärt ont, värre än vad den någonsin gjort, tar alvedon hela tiden för att få bort smärtan. Usch jag orkar inte. 
 
Igår kväll var jag och Anna på bio, vi såg One Directions film "This is us". Åh vad jag älskar de där killarna ♥ (speciellt Niall ^^), har verkligen blivit ett fan! Helt klart värd att se den även fast man bara gillar dem lite grann, för man lär älska dom efteråt.
 

Min födelsedag!

Min födelsedag har varit riktigt bra! Den har varit som alla andra födelsedagar i mitt liv, de är speciella men inte så överdrivna. Rebecca och Daniel bakade en tårta till mig (som var super god!) och jag fick ett några presenter från familjen. Kompisarna har ringt och grattat och jag har haft en bra dag helt enkelt. Skrittade ut en sväng på Braven också, vilket var ur mysigt!
 
I present fick jag en showergel och bodylotion (luktar vattenmelon), lite produkter till håret, en av mina favoritböcker av pappa, en jumpsuit och en klänning från Nelly.com av mamma. 
 
 
 

SM 2013 bilder dag 3

 

17år!

 
 

söndag

Idag har jag och mamma varit i bromma blocks och shoppat. Köpte en hel del, ett par jeans från cubus, en topp från vero moda, träningskläder från H&M, smink och ett halsband från Åhléns. 
 
Åkte till stallet på eftermiddagen/kvällen och skrittade ut på Braven, skulle ha ridit ut på Roxi också men fick världens magknip och kunde knappt gå.. så jag fick åka hem istället.
 
Nu sitter jag i soffan och kollar på en romantisk komedi, mår lite bättre iaf så det blir skola för mig imorgon. Det är även en speciell dag imorgon! 
 
 

SM 2013 bilder dag 2


vad kan det här vara? ;D

 
Jag är anmäld till en en tävling som ni ser, den 22september. Men kan ni se att det varken är Roxelina eller Brave Heart? Hästen jag ska tävla är nämligen Faustino "Fosse" som är min tränare Ulrikas häst. Jag har nämnt tidigare att jag kanske skulle få börja tävla honom och nu ska jag få göra det! 
 
Jag har aldrig tävlat stor häst förut och jag inte heller van att rida stor häst. Fosse är mycket större än mina ponnyer, dock är han lite lik Braven att rida. Vi kommer tävla en LB:2, vilket jag tycker är lagom att börja med. Inte så svåra rörelser och lång bana. Åhh det ska bli så roligt! :D
 
 
 

SM 2013 bilder dag 1

 
 

Inspiration från kändisar


Rodeo

Då var första skoldagen avklarad. Det känns väldigt konstigt att jag redan går i 2an på gymnasiet när det känns som jag nyss sluta nian. I alla fall, dagen började med att vi samlades i aulan och rektorerna pratade. Sen samlades vi i klassrummen och fick busskort och nummer till våra skåp. Därefter började jag med vanliga lektioner efter schemat, vilket var engelska, matte, fysik och sen fotografi. Fotografi är en en kurs som jag valt till själv, men den var lite tråkigare än vad jag hade trott så jag bytte till Mental träning. Ni vet ju hur intresserad jag är utav det så nu tror jag att jag valt rätt. 
 
Kom hem runt halv 6 då det var mycket köer hela vägen från Bromma till Ekerö. Direkt när jag kom hem åkte jag och pappa till stallet. Jag red Braven barbacka och Sofia red Roxi. Braven skötte sig galant, tills vi skulle hoppa en stock.. då blev han helt galen och gjorde en del luftsprång, bocksprång osv. Hahah jag älskar när han blir så fast det är dock lite obehaligt när man sitter barbacka. ;)
 
 

Svenska Mästerskapen 2013

Fredag - FEI Lagtävlan - Kval 1
 
På framridningen var han super fin! Han otroligt mjuk i sidorna och i bakbenen, han var rätt energisk och avslappnad. 
 
På banan blev han först lite skrämd av domarna och blev lite spänd, men det gick över efter en stund. I skolorna i traven var han sjukt seg! Han gick verkligen inte fram. Galoppdelen var mycket bättre än traven, så det drog upp poängen en del. Sen blev det några små missar under hela programmet så jag var inte helt nöjd med vår insats.
 
Domare H: 62,051% Domare C: 63,333% Domare M: 64,744% Resultatet blev 63,379% och vi kom på 28plats.
 
 
Lördag - FEI Mästerskap - Kval 2
 
På framridningen var han jääätte fin! Mycket finare än han hade varit på länge, han var mjuk, energisk, avslappnad, lydig och hade hela tiden en underbar uppåt känsla. Hans enkla byten var helt otroliga, han har nog aldrig gjort så bra enkla byten. 
 
På banan var jag väldigt "på" honom i traven för att han skulle behålla sin energi i skolorna, vilket han gjorde och vi fick även till ökningarna. I galoppen var han rund och fin, men jag var lite slarvig med vägarna några gånger så att ett enkelt byte blev lite konstigt och volterna blev olika stora. När jag kom ut från banan så sa Ulrika till mig "Det var så bra.. att jag har tårar i ögonen". Jag var riktigt nöjd och stolt över Braven att han höll sig i skinnet och verkligen lyssnade på mig. 
 
Domare H: 66.463 Domare C: 63.902 Domare M: 65.976 Resultatet blev 65,447% och vi kom på 23plats. 
 
 
Söndag - FEI Mästerskap - B-final
 
På framridningen var han inte lika fin som han de andra dagarna men han hade mer energi. Det blåste och regnade ute så han var spänd. Red alla vägar och rörelser som ingick i programmet men hade inte en jätte bra känsla. 
 
När jag hon in på banan började det regna och blåsa ännu mer och det fanns två stora högtalare om spelade musik precis bredvid banan så det störde honom också. Han var jätte spänd därför blev han som en överdrivet rund och gick bakom lod. Det bleven hel del missar, speciellt de enkla bytena där han trippade, skittpiruetten var dålig och han fattade fel galopp en gång. Jag var väldigt ledsen och besviken efteråt men ändå visste jag att regnet och blåsten spelade stor roll i vårt "misslyckande". 
 
Domare H: 64.756 Domare C: 61.829 Domare M: 63.415 Resultatet blev 63,333% och vi kom på 18plats.
 
För att veta var man kom på SM måste man räkna ihop alla resultat från alla tre dagar och se vart man kommer. Jag och Braven kom på 24plats på SM! Vilket är mycket bättre än förväntat!  Vårat mål på SM var att slå mina resultat från förra året och nån ritt få över 64%, och det klarade vi. 
 
 

hemma!

Kom precis hem från SM. Det har gått både bra och dåligt, men vi klarade av våra mål och jag är nöjd med vår prestation. Jag ska bara ladda in bilderna i datan sen ska jag skriva mer utförligt hur det har gått. Update! Jag kommmer inte orka skriva om det idag, så ni får vänta tills imorn. 
 
Håll ut!
 
Tack Linn för jätte fina bilder! :D

 
 

Clinic med Nina Bengtsson!

 

Ryttarmiddag

 

Min första start börjar närma sig! 13.04!

Jag älskar dig ❤


framme!

Nu är vi framme på anläggningen och Braven står i sin box. Allt är uppackat, Braven har ridits och invigningen har varit. Joggade runt Braven på tävlingsbanorna och han kändes energisk, avslappnad och lydig. Det känns riktigt bra inför morgondagen! 
 
Här får ni lite bilder som Linnea har tagit under dagen, se och njuuuuuuut!
 
 

På väg mot Karlstad och SM 2013!


Reportage

Ni vet det där samtalet jag pratade häromdagen som var så spännande? Det var nämligen så att jag fick reda på att tidningen "Häst & Ryttare" ville komma och skriva ett reportage om mig och Roxelina. De var här igår och intervjuade mig och tog foton på Roxi.

Kommer bli riktigt spännande att se hur allt det här blir. Att få läsa om sig själv i tidningen är ju inget jag är van vid direkt. Och ett helt reportage, tack till Emily som tipsa reportern om mig!

 

 
 

SM 2013

Imorgon åker jag, pappa, Linnea och Braven (min mamma och min tränare Ulrika kommer dit senare) till Karlstad och Svenska Mästerskapen 2013. Är riktigt taggad på att ta revansh från förra året! Målet är att förbättra våra resultat, försöka ha en bra känsla och ha roligt. 
 
Iår är konkurransen mycket hårdare också, alla är så otroligt duktiga och har fina ponnys. Så det är bara roligt att få vara med igen! 
 
Det har kommit preliminära startlistor till fredagen och jag startar kl. 13.03
 
 

Grymt träningspass på Braven!


måndag!

Min måndag började med att jag hade massage kl 09.30. Min rygg gör verkligen ont nu förtiden och jag seriöst gråter varje gång jag går dit. Men det känns alltid mycket bättre efteråt, så jag går dit ganska ofta. 
 
När jag kom hem från massagen fick jag ett VÄLDIGT spännande samtal. Jag kan inte säga vad det är för nått och vad det handlar om. Men allt jag kan säga att jag är riktigt nervös! Så fort allt är klart ska jag berätta för er och jag hoppas ni kommer bli glada för min skull. :D
 
Ikväll kl 18.30 blir det träning med Braven för Ulrika, foton kommer ni få om det inte är jätte dåligt väder (det regnar just nu). Rebecka rider Roxi idag. 
 
 

Bilder från träningen i Lördags

vet att ni diggar mina koncentrerade miner när jag rider xD

Ny Design!

Vad tycker ni om den nya designen då? Det är min kompis Erika som har gjort den! Det var hon som gjorde min förra också. Den här föll mig precis i smaken, en enkel bild till header, roliga färger och härliga minnen. 
 
Vad tycker ni?
 
 
Jag har också uppdaterat informationen om mig och hästarna. Klicka på bilderna på mig, Braven eller Roxi på höger sida under headern för att läsa!  →  

Starbucks <3


Maybe it´s the way she walked, straight to my heart and stole it.

Idag har det gått exakt 6år sedan Roxelina blev min. Det är en lång tid och vi har hunnit dela många minnen tillsammans. Hon är en stor del av mitt liv och har funnits i mitt liv väldigt länge. Hon är som min syster, min bebis, min älskling och min absolut bästa vän. Som ni hör, spelar hon många roller.
 
Vi har inte alltid haft det så enkelt som jag ibland låter er tro. Vi har kämpat, kämpat och kämpat. Det har varit många tårar på vägen och jag har varit nära på att ge upp många gånger. Men min kärlek till henne har givit mig styrka till att fortsätta kämpa. 
 
Jag kommer aldrig glömma minnena med Roxelina. Vi har tävlat Nordiska Mästerskapen för Fjorhäst i Norge 2011, vi har tävlat 5st Svenska Mästerskap för Fjordhäst (2011 kom vi 4:a och blev juniormästare. 2013 blev vi 8:a och juniormästare), vi har varit på Taffsnäs 3ggr tillsammans, två somrar har vi varit på fälttävlansläger och startat en debutant fälttävlan, vi har tävlat upp till LB i hoppning, vi har kvalat till Nationell nivå i dressyr med stor marginal och startat Nationellt. 
 
Mina tränare brukar säga att jag har bevisat det omöjliga, de trodde inte Roxi skulle kunna tävla på den nivån vi tävlar nu och varken de eller jag trodde att Roxi en dag skulle kunna göra Grand-Prix rörelser. Häromdagen sa Ulrika till min pappa "Victoria är den enda som kan rida Roxelina såhär". Från den stunden visste jag att alla de här 6åren vi har kämpat tillsammans har lönat sig, och det har helt klart varit värt det. Det bevisar också att om man bara har tro och kärlek till det man gör så klarar man allt. 
 
 

hästmassage

Tänkte berätta för er hur gick i måndags när Braven fick massage av Marina Axelson. Det började med att jag berätta om ridproblemen, hon kände igenom honom och jag fick longera honom på ribanan. Hon såg och kände ett några spänningar i ryggen och insida-knä. Därefter det började hon massera, Braven tyckte det var lite underligt och hade inte tålamod att stå stilla. Men hon behandla de ställen där han hade spänningarna. 
 
Efter det skulle jag jogga honom i två dagar och tredje dagen fick jag galoppera i lätt sits. Fjärde dagen skulle jag longera och se och jag såg nån skillnad från när vi longera i måndags . Om det inte var nån skillnad skulle vi ta ut Marina igen, men om han såg bra ut (blivit av med de flesta spänningar) var det bara fritt fram att träna inför SM.
 
Än så länge har det bara gått två dagar (jag har bara joggat honom) och han känns riktigt fin. Han har framåtbjudning, suger tag i bettet och har inte varit trotsig en enda gång. Allt verkar vara på väg mot rätt håll. :)
 

Gröna Lund 🎉


Ute på tur


Bästa musikvideon någonsin!

 

If you want it badly enough there are no limits to what you can achieve.

 

Mental träning

Imorse gav pappa mig en bok, som jag helt hade glömt bort att jag hade. Den heter "Bäst till häst" och är skiven av Susanne Egemar & Niina Svartberg. Den handlar om hur tävlingspsykologi och mental träning kan användas för att nå framgång inom hästsport på alla nivåer. 
 
Jag tycker själv att boken är jätte intressant och den har hjälpt mig att tänka rätt mentalt på tävlingar och allmänt. Boken tar upp bland annat koncentration, självförtroende, målsättning och hur man minskar sin tävlingsnervositet. Man får ta del av hur framgångsrika ryttare som Jan Brink, Magnus Gällerdal, Kyra Kyrklund, Per Larsson och Helena Lundbäck tänker när de tränar och tävlar.
 
Skulle ni läsare vara intresserade av att jag ibland skrev inlägg om mental träning och hur man får tillgång till din och din hästs bästa förmåga på tävling? Jag tycker att det är ett jätte intressant område som jag gärna skulle vilja veta mer av och dela med mig av.
 

Bilder från träning

Här kommer några bilder från en träning häromdagen. De flesta bilderna är på Roxi o mig, Braven var så jobbig den dagen att jag inte red honom mer än 15min, därav få bilder på honom.
 
 

justgirlythings

En viss läsare med namn Vendela ville att jag skulle börja lägga ut Justgirlythings och Inspo bilder igen. Din önskan är min lag! :)
 

Träning

Precis tränat med Braven för Ulrika. Det gick jätte bra! Han har varit extremt jobbig de senaste dagarna (trotsig, spänd och stark. Troligen nån spänning), så jobbig att jag faktiskt hoppa av och lät Ulrika rida istället. Men idag kändes det som allt vände och att han var på väg till sitt rätta jag igen.

Imorgon kommer även en massör för att hjälpa till med eventuella spänningar.

När jag kommer hem, då ska ni få uppdatering!


RSS 2.0