Påväg till träning för Ulrika med hästarna

Hästarna är utan täcken och man kan äta glass utan att frysa. Nu är det vår! 👍


lördag!

Äntligen lördag! Har sovit hela förmiddagen och nu på eftermiddagen har jag gjort några läxor och bara chillat. Sjukt skönt. Nu ska jag åka till stallet och rida mina fina hästar, båda ska ridas ut. :)
 
Hörs senare!
Jag och min första ponny Pompeji <3

kommer inte på någon rubrik

Idag blev båda hästarna ridna i sommarhagen och sen en skritt tur ut. Brave var fin, dock lite spänd. Roxi var spänd, stark och helt oarbetsvillig. 
 
Nu ska jag göra lite läxor och kolla på hoppning som går live på tv2 kl 21.00!

Justin Bieber

Som ni vet vad jag på Justin Biebers konsert igår. Jag köade och väntade på honom i över 11timmar. Och jag kan säga så här, det var LÄTT värt det. Jag och Joanna fick platser precis bakom Golden Circle, vi stog ca 10-15meter från scenen och vi såg allt. För mig var Justin Bieber "bara en människa" innan jag gick på konserten och jag var inte det största fanet. Men nu efter konserten, Grattis Justin, du har precis fått dig en till Belieber. 
 
Jag älskar hans låtar: All around the world, Take you, Be alright, Never say never, Believe, Baby och One time. Han sjöng ännu bättre och var GALET SNYGG i verkligheten. Han är verkligen helt underbar. Älskar honom.
 

Time for Justin Bieber!!!!


hoppträning

Kom hem för ett tag sedan från stallet, hopptränade med Braven för Hans idag. Gick sjukt bra! Tog nyss även en cykeltur med min kompis Mira, det blev en tur runt i området. 
 
Har inte tid att skriva mer, måste göra en läxa och sen sova. Imorgon blir det en tidig morgon för jag och Joanna ska köa till Justin Bieber hela dagen! Hoppas det är värt det :)

fajtas i toppen

Såhär ser mina och Bravens resultat ut iår än så länge:
 
 
Är väldigt stolt över vad jag och Brave har presterat iår. Det kanske inte har varit de högsta klaserna men vi har fått över 70% varje gång. Hoppas vi kommer hålla oss på den nivån på FEI programmen också. Förra året så var vi väldigt oerfarna och vårat snitt 67.5% (Nationell FEI). Vi har utvecklats enormt sedan dess och vi blir bara bättre för varje dag. Iår önskar jag att vi kommer fajtas i toppen och vara en konkurrant för de andra.
 

If you don't dream big, there's no use of dreaming. If you don't have faith, there's nothing worth believing.


Justin Beiber & 1D

Efter skolan idag åkte jag och min kompis Shami till Globen och köpte en biljetter till One Direction konserten 8maj! Vet att det är utsålt, men vi köpte på blocket. Vet att man inte ska göra så egentligen, för att biljetterna kan vara fake. 
Det var fulltproppat med folk där, eftersom en av Justin Biebers konserter är ikväll. Själv ska jag dit på onsdag! Ska bli så grymt, är så sjukt taggad. :D
 
Nu tänker ni säkert att jag är en "Belieber" eller "Directioner", men nej det är jag inte. Jag gillar några av deras låtar och jag kan inte förneka att de ser jäkligt bra ut allihopa! 
 

bild-bomb


två biljetter till justin beiber till salu

Är någon av er intresserade av att köpa två biljetter till Justin Bieber´s konsert den 23april? Jag och min kompis säljer två ståplatser för 2000kr tillsammans. Hör av er till min kompis på kik: Joannajarnhall eller maila mig på [email protected]
 
SÅLD!
 

Fotobomb kommer senare!


min bästavän, min själ och en bit av mitt hjärta

 

vackert

 
 
 

gal1

Träningen med båda hästarna gick så sjukt bra! Roxi har nog aldrig gått så bra och Braven gjorde de bästa travlängningarna han någonsin gjort. Galet fina var dom!
 

matteprov - check

Kom hem för ett litet tag sedan, matteprovet höll på i två timmar extra efter jag slutat.. så det blev rätt sent. Provet gick däremot inte nå vidare, jag hoppas jag får E i alla fall. Nu ska jag shilla lite innan det blir träning med båda hästarna. 
 
Pappa kanske kan ta lite foton, om han orkar. Vi får se. :)
 

dålig uppdate.

Oj.. inte bloggat på två dagar. Skäms på mig. Har haft jätte mycket plugga, och har fortfarande. Har ett jätte stort matte prov imorn och nästa vecka är det massor av nationella prov och jag ligger efter med en inlämning och ett prov. 
 
Hästarna fick vila idag pga att jag illa nog måste sitta fastklistrad vid matteboken. MEn imorn blir det träning för Ulrika med båda hästarna!
 

stackars roxan

Tidigare ikväll har jag varit på min massage och sen åkt till stallet en snabbis. Roxi har lyckats krascha sin hage och smitit igen, för tredje gången. Den här gången gjorde hon sig illa dock.. hon har ett sår precis nedanför ögat. Tur i oturen att det inte var ögat som hon gjort illa. Stackars min lilla pucko ponny ♥
 

bilder från igår

Jag provade att ha Roxis sadel på Braven igen. Det fungerade inte. Så det är därför jag har två olika sadlar på honom på bilderna.

mer Bilder kommer imorn


mycket plugg

Har precis vaknat och nu ska jag plugga stenhårt hela dagen. Har nämligen svNP muntligt i morgon och jag har inte påbörjat den överhuvudtaget. Har även matteprov på fredag, och jag ligger väldigt mycket efter. Kul liv.
 
I eftermiddag är det i alla fall träning med båda hästarna för Ulrika. Vi ska åka till hennes gård så då kan pappa ta massor av foton! 
 

Because I'm worth it

Tja tja bloggen! Nu sitter Julia och färgar Vikkys hår så jag får leka gästbloggare för en dag. Håret ska tydligen bli en nyans blondare än vad det är nu (förhoppningvisst inte vit, då får nog julia en snyting) så Vikky kommer att se ut som en riktigt skandinavisk hetinggeting. Men av alla galna historier om när Vikky färgar sitt hår så tror jag att det är bra att Julia gör det och inte hon höhö...
Innan så har vi baka hallongrottor utan ägg och med kanel (wft?) som smakar yum yum eftersom att de var brist å ingredienser hemma hos familjen Ryd. Vi har även sjungit cup och knife songs och nu inväntar resultatet av Vikkys hår och på att Julia ska svimma eftersom att hon ligger på svältgränsen just nu. 
Ha en trevlig lördag kväll nu alla Vikkys stalkers! ^^
 
//kalderenasproblemas 
 

färga håret igen

Hästarna är fixade nu på morgonen, sjukt skönt att ha gjort allt på morgonen så jag har hela dagen framför mig att göra allt jag känner för. Red Roxi på grann stallets ridbana, och hon var jätte fin. Red igenom delar av FEI Lagtävlan och Mästerskap. Hon ska ju debutera nationellt 5maj, så vi måste börja träna programmen lite. 
 
Nu i eftermiddag kommer två kompisar hem till mig, de ska nämligen färga mitt hår. Ni vet nog vid det här laget att jag färgar mitt hår rätt ofta, men det här kommer bli den sista gången. Jag vill faktiskt försöka få tillbaka min naturliga hårfärg igen. Jag hade ljusbrun, med ljusa slingor och mörkt underhår, sjukt konstig hårfärg men den såg ut som guld i solen och jag älskade den. Jag förstår inte nu varför jag ens valde att färga håret röd-brunt. Idiot Victoria! 
 
Dålig bild, för man ser inte riktigt hårfärgen. men men..

urdålig bloggning

Urdålig bloggning på senaste tiden. Jag vet. Det har inte hänt så mycket förutom att jag varit i skolan, pluggat och varit i stallet. Det är typ det enda jag gör på dagarna i stort sett. Dock så var jag en sväng till stan i eftermiddags efter skolan med Kline, vi fika och prata en massa. 
 
Förresten så håller ju vädret på att slå om igen, nu börjar det bli varmt igen. Äntligen smälter all snö bort så att man kan rida på ut och på ridbanan. Känns dock som sommaren aldrig kommer komma.. eftersom våren är så försenad.
 
Helt onödig info.se men kändes som det behövdes sägas. ;)
 

Clinic Adelinde Cornelissen

Clinic/Träning Adelinde Cornelissen
Victoria & Brave Heart 6/4-13


hoppträning

Ni vet att jag varit så otroligt hopp sugen, så idag åkte jag med Braven och tränade för min favorit hopptränare Hans Westergren. Jäklar vad bra det gick, trots att vi inte hoppat på månader. Braven tyckte det var så sjukt roligt, han blev helt galen och gjorde massor av luftsprång och bocksprång. Jag skrattade under hela ridpasset för att jag tyckte han var så rolig att rida. Hans tycker verkligen om Braven, han säger hela tiden att Braven är häftig och snygg, har sån livsglädje och att han är "one in a million".
 
 
Shit vad underbar han är. Han gör mig alltid så sjukt glad och jag är så lycklig att han finns i mitt liv. Älskar dig Brave Heart ♥

Roxelina igår

Går inte att beskriva hur fin hon var igår! Hon var mjuk, rörlig och spänstig, hade ett otroligt svung och luftiga gångarter. Hon var framme för skänkeln, allert och lydig. Fina Roxelina ♥
 

hoppsugen

Blev precis galet sugen på att tävla i hoppning och fälttävlan med Braven. Det har varit så mycket fokus på dressyren (och är fortfarande) så vi har inte hunnit med att göra något av de vid sidan av. Hade tänkt börja träna lite hoppning/terräng snart så jag kan starta någon hopptävling eller deb fälttävlan till hösten. Braven tycker det är så grymt roligt att hoppa, och det har jag också börjat tycka sen jag fick honom. 
 
Här får ni ett gäng bilder från vår första och senaste hopptävling (Maj 2012):

Adelinde´s Clinic

Efter en dag på Adelinde Cornelissen´s clinic är jag fullproppad med inspiration. Jag hade ingenting att oroa mig för överhuvudtaget, Braven var lugn som en filbunke och Adelindes engelska var väldigt lätt att förstå.
 
Vid 14.30 fick vi gå in i det stora ridhuset, där över 700personer befann sig. Jag var beredd på att han skulle bli stressad, spänd och göra något av hans vanliga ryck (luftsprång, bocka m.m.). Men konstigt nog så reagerade han knappt och var nästan lite seg, gissa om jag blev förvånad. Det började med att alla ryttarna och hästarna blev presenterade och fick säga vad vi hade för mål med hästen för dagen och vad vi ville ha hjälp med. 
 
Jag fick träna mycket på "speedcontrol" vilket jag är van vid att göra, för Mads kör det på varje träning med mig. Det betyder att man hästen hela tiden ska lyssna på hjälperna, fram och tillbaka, öka och samla. Min sits var inte den bästa för dagen.. satt som en hösäck och fick lite "ankstjärt". Vi tränade på att jag skulle luta mig tillbaka och sätta mig på bakbenen, så att jag får en uppförsbacke känsla. Det hjälpte mig väldigt mycket i speecontrol och enkla bytena. När jag skulle göra öppna och sluta så svarade han verkligen inte fram för skänkeln, så jag fick säga till honom några gånger innan han gjorde dem någolunda bra. 
 
Adelinde tyckte Braven var en jätte fin ponny och att jag red bra, vilket var roligt att höra! Det var inte vårt bästa ridpass men jag är nöjd över Bravens prestation. Jag tyckte dock att jag själv kunde ha ridit bättre och koncentrerat mig på min sits mer. 
 
Adelinde Cornelissen är verkligen en inspirationskälla och förebild. Inte nog med att hon är en otroligt duktig ryttare, så har hon en fin personlighet och vågar bjuda på sig själv. För att kortfatta clinicen så var de dessa saker hon gick igenom: Pausa när hästen har tänkt eller gör något rätt, Tänk framåt  - ha mer häst framför än bakom dig, Speedcontrol, Behåll fokus - hästen blir lugn och börjar koncentrera sig på bara dig, Gör mycket övergångar som får igång bakbenen, Det är viktigt att träna annat än ridning - det kan göra underverk.
 
Är med på bild i en artikel på Svenska Ridsportförbundets hemsida.
 
 

Påväg till Djursholm woop woop!!


Ge mig sommar! | Bilder från sommaren 2012


Clinic

Imorgon är det dags, dagen jag längtat till väldigt länge. Då blir det Clinic/träning för Adelinde Cornelissen! Är lite nervös men mest sjukt taggad och förväntansfull. Det kommer bli väldigt lärorikt! Är lite orolig över hur Braven kommer reagera på allt (det kommer ju vara många människor, kameror, höga ljud från mikrofoner osv.) .. kommer han vara lugn eller kommer han bli jätte stressad? Det återstår att se, men jag hoppas på att han "håller sig i skinnet" och inte flippar ur för mycket. En annan sak jag är orolig över är att jag inte kommer förstå vad Adelinde säger, jag är inte så bra på engelska och har inte hunnit plugga in så många ord. 
 
En väldigt rolig sak är att jag blivit sponsrad med så många fina grejer inför Clinicen. Har fått ett par snygga ridbyxor och en piké tröja från Martha Ridewear. Braven kommer ha ett schabrak och lindor från Hööks. Kommer även få en mörkblå tröja av Distriktet.
 
14.00 börjar clinicen. 14.15 sätter ponnygruppen igång som Moa Södergren, Catherine Kleberg och jag är med i. Hoppas några av er bloggläsare är på plats, och gärna knäpper några foton på oss. Det skulle vara jätte roligt! Om ni ser mig när jag inte rider, kom gärna fram och hälsa.
 

Ridtermer på Engelska

Walk = Skritt
Trot = Trav
Canter = Galopp
Counter canter = Förvänd galopp
Extended = Ökad
Collected = Samlad
Shoulder in = Öppna
Travers = Sluta
Half pass = Diagonal Sluta
Renvers = Förvänd sluta
Leg yielding = Skänkelvikning
Flying change = Galoppombyte
Simple change = Enkelt byte
Circle = Volt
Across the diagonal = Diagonalen
Down the centerline = Medelinjen
Change of rein = Byta varv
Flexion/Bending = Böjning
Fore leg = Fram ben
Impulsion = Framåtbjudning
Inside rein = Innertygel
Aids = Hjälper
Bend around inside leg = Forma runt innerskänkel
Behind the bit = Bakom handen
Change of rein from centre line = Vända rätt upp (och byta varv)
Change of rein from circle to circle = Byta om volt
Change of rein on diagonal = Vända snett igenom
Turn on the forehand = Framdelsvänding
Turn on the haunches = Bakdelsvänding
Stop/Halt - Göra halt
 

Sponsor

Var nyss i stan med Linnea och hämtade lite sponsor grejer inför clinicen imorgon. Börjar bli nervös nu asså.. Måste plugga in massa engelska ord också så att jag inte gör bort mig totalt.


Fin outfit


igår & idag

Igår så sov jag till halv 1 och sen åte jag till stallet o red Braven, Becka red Roxan. På kvällen var jag med Sofia och Ellinor, jätte mysig tjejkväll med massor av godis.
 
Idag har jag redan varit hos tandläkaren, det gick bra.. inga hål. Har precis ätit lunch och nu ska jag gå till stallet. Båda hästarna ska ridas och allt ska fixas. 
 

Apr. 03, 2013

Idag spenderades förmiddagen i stallet, där jag red Roxi, myste med Braven och fixade allt åt hästarna. På eftermiddagen och kvällen har jag varit med Kline, Felix och Joanna. Vi har tjockat oss med godsaker och badat i jacuzzin här hemma hos mig. Nu är jag död så nu ska jag kolla på ett avsnitt sv. Gossip Girl och gå o lägga mig.

Hörs imorn! :*


Braven i lördags

 

RSS 2.0