Jag lever

Jag kanske borde uppdatera er lite och säga att jag lever. Vi har det bra här uppe i Enafors. Jag, pappa och killarna har mer åkt skidor i Åre men det här blivit en del skoter också. Det har varit riktigt bra väder, bara sol och nästan vindstilla (dock inte igår).

Jag tror ni förstår varför jag inte uppdaterar så mycket, jag vill vara social och inte hålla på med mobilen/datan hela tiden. 




Fjällen




Påväg till fjällen




5 saker

5 saker som finns på min do-before-you-die-list:

Skydiving, resa jorden runt, lära mig att surfa, köpa min dröm hästgård, och tävla internationellt.

 

5 saker jag ser fram emot:

Svenska Mästerskapen 2014, min 18-års dag, sommaren 2014, Studenten 2015 och letandet efter storhäst.

 

5 saker jag hatar:

All mobbning, när folk pratar bakom ryggen på en, att bråka med någon, orättvisa och att jag måste skiljas från Braven i slutet av året.

 

5 saker jag älskar:

Mina hästar, min familj, mina kompisar, att tävla och choklad.

 

5 saker jag skulle vilja göra:

Tävla, bli nyttigare, resa med kompisarna, fylla 18år, och ta körkort.

 

5 saker jag saknar just nu:

Sommaren, att vara brun, Joanna som är i Skottland, en pojkvän, min fina Felicia. 

 

5 saker jag skulle vilja uppleva igen:

När jag och Braven vann en FEI-klass förra våren, fälttävlanslägret, Paris resan med Mira, dagen jag och Kline paddla kanot, och ärovarvet på Fjord-SM sommaren 2011. 

 

hemska snö

Usch vad är det för hemskt väder jag vakna till imorse? En decimeter snö och nollgradigt. Jag som trodde det skulle bli vår nu, men nejnej. 
 
Idag och igår var det EU-dagar i skolan, vilket innebär att man blir uppdelade i "länder" (grupper) som man ska arbeta inom och lyssna på föreläsningar i aulan. Detta var inget betygsavgörande och jag kände mig risig, så jag stannade hemma. Jag har pluggat extremt mycket till mitt Historie prov dessa dagar, men fick reda på i eftermiddags att provet är inställt imorgon, för andra gången i rad. Då har man ansträngt sig i onödan.
 
Imorgon går jag i skolan till 11.10, sedan har jag privatlektion i två timmar. När jag kommer hem åker pappa & jag direkt till stallet. Hästarna ska nämligen åka iväg till Ulrika och stå där och tränas under lovet när jag är uppe i fjällen. 
 
 

frågor & svar

Brave Heart, så fin verkligen!
Har du ridit länge? :)
 
Tack så mycket! ^^ Jag har ridit i över 8,5år nu.. tror jag. Kommer inte ihåg riktigt när det var men det var lite över 7år sedan jag fick min första häst och innan hade jag ridit i 1,5år på ridkola. Så det borde nog stämma.
 
 
 
Hej! Vet inte om jag är född igår, men vart hittar du alla fina inspirationsbilder? Typ alla "justgirlythings" och alla träningsbilder? :)
 
Haha, antingen söker jag "quotes.." någonting på google för att hitta lite inspirationsbilder, samma sak med träningsinspo. Jag gittar Justgirlythings på tumblr hemsidan, du kan klicka HÄR för att komma dit.
 
 

Smärtstillande

Sitter just nu och pluggar inför mitt Historie prov på fredag. Är helt groggy pga smärtstillande tabletter (det där med magen igen) så det är lite svårt att koncentrera sig. 

Mina tankar är även på annat håll. På lördag morgon åker jag, pappa, Ossi, Kline, Morger och Kalle upp till min fjällstuga i Åre. Shit vad roligt det kommer bli! 

Hoppas ni har haft en bra dag :)

Slängde in lite inspo i det här inlägget för att göra det lite gladare.


Mysig ritt




Dagens inspo




vill du gästblogga?

Skulle vilja läsa några hästbloggar, gärna med inriktning dressyr. Skriv er bloggadress i en kommentar i det här inlägget, så kan jag kika in och kommentera lite. Jag väljer sedan ut en som får gästblogga här på min blogg. :)
 
 

godkänd i matte!

Märker att min uppdatering har varit ganska låg de senaste dagarna. Hade ett Svenska prov idag som faktiskt gick bra pga att jag pluggat haha. Vet ni vad? Jag blev underkänd i Matte kurs 3c som ni vet, men jag gjorde omprov den här terminen och fick D. Det är helt galet! Det lönar sig att börja plugga i tid och anstränga sig, jag borde göra det oftare. Har ett historie prov på fredag också.. så det blir intensivt pluggande på onsdag & torsdag.
 
Idag red jag båda hästarna på ridbanan. Både Roxi och Braven var riktigt fina! Det går inte att rida ordentligt för vår bana var lite fryst då det var nollgradigt. Imorgon har jag planerat att jag ska rida ut en sväng på båda.
 
 

skidor, OS, stallet

Imorse åkte jag och pappa  till XXL och köpte nya skidor och pjäxor till mig. Jag har haft mina gamla i flera år och köpte dom tyvärr innan jag växt klart. Nu har jag ett par skitsnygga Nordic Double Six (twintip) och ett par pjäxor som jag inte kommer ihåg vad det var för modell. 
 
 
Såg också på OS när Lars Nelson, Daniel Richardsson, Johan Olsson och Marcus Hellner tog ett överlägset guld i längdskidor. Helt galet! Guld tog tjejerna igår också, Charlotte Kalla var helgrym. Jag har vait väldigt engagerad i de olympiska spelen iår och har kommit fram till att alla som representerar Sverige är helt otroliga. De är Sveriges stolthet.
 
 
Åkte till stallet vid kl 16 och tog in hästarna från sommarhagen. Solen lös och det var upp mot 7grader varmt, så det ville knappt komma in. Red ut på Braven först i sällskap av Sofia på Zacke. Sedan red jag ut en sväng på Roxi också, som var helt galen i mörkret. 
 
 

alla hjärtans dag (igår)

Igår var alla hjärtans dag, den började med skola i några timmar, lunch på Vapiano och sedan privatlektion i 2timmar. På kvällen blev det träning för Ulrika med Roxi, vilket gick väldigt bra! Hon satte några klockrena byten i båda varven. 
 
Idag har jag inte gjort så mycket, var i stallet imorse och red ut på Braven. Efter det fick hästarna komma ut i sommarhagen där de stod hela dagen. Min kompis Anna kom vid lunch och vi pluggade i några timmar och kollade på film. Senare på eftermiddagen tog vi in hästarna (skjutsa hem Anna på vägen, då hon bor precis bredvid). 
 
Nu sitter jag hemma igen. Skulle ha hittat på något med killarna men mår lite dåligt igen, så jag hoppa över det.
 

Alla hjärtans dag dejt med Julia på VAPIANO





anmäld

Nu är man anmäld till årets första tävling. Jag och Braven kommer starta LA:P1 och FEI Inledande på Rånäs Ridklubb den 29mars. Känns lite tråkigt att den första tävlingen för året blev så sen, för Braven är verkligen i toppen form just nu. Längtar som tusan att få komma ut på tävlingsbanorna och via upp oss igen! Vi har verkligen utvecklats och höjt vår lägsta nivå under vintern. Sista tävlingarna förra året gick inte bra heller, så nu är vi sugna på revansch. 
 
 

komiker

Min kompis visade mig en av video på Youtube för nån månad sedan, det var ett klipp på Stand up komikern Gabriel Iglesias. Åh herregud.. jag har inte skrattat så mycket på länge. Han är så absurt roligt, jag dör varje gång jag tittar på en video. Tänkte dela med mig av några till er, tror nog att några av er har samma humor som jag haha. :)
 
 
 
 

Don´t worry about those who talk behind your back, they´re behind you for a reason.

 

sjuk fortfarande

Den här dagen har precis varit som gårdagen, hemma och sjuk. Ikväll ska jag rida båda hästarna om jag orkar. Borde iaf rida Braven, men vi får se.

Imorgon måste jag nog illa nog ta mig till skolan trots att jag mår dåligt, kan ju inte missa hur mycket som helst. Hatar att vara sjuk och känna sig helt värdelös på att göra saker, kroppen bara ger upp och orkar inte. 
 
Har lite svårt att komma på vad jag ska skriva här på bloggen, någon som kanske kan komma på nån idé?
 
 

sjuk

Min tisdag har spenderats hemma, inte i skolan. Vaknade tidigt imorse och mådde jätte dåligt, kunde inte somna efter det. Min snälla mamma sjukanmälde mig, vilket var tur att hon gjorde för jag skulle aldrig ha orkat gå i skolan en hel dag i det skicket jag är i nu. Hoppas ni har haft en bättre dag än vad jag har. :)
 
 

Dagens inspo

 

tankar kring stämning på hästtävlingar

Jag vet att detta är en känsligt ämne, men detta är något jag har erfranhet från två olika synvinklar. 
 
Stämningen på Svenska Mästerskapen och Fjordhäst SM är helt annourlunda. När jag är på SM med Braven så upplever jag att det är en lite mer stel och oerhört seriös stämning och personer har svårare att glädja sig åt andras framgångar, för alla vill ju lyckas. På Fjord-SM är det samma människor som kommer år efter år, visst alla vill lyckas men stämningen är väldigt olik jämfört med SM. Jag känner själv att när jag tävlar Braven så börjar ta allt på fullt allvar medans när jag tävlar Roxi är det för skojs skull. Jag älskar att tävla men ibland kan jag känna att det roliga avtar för att pressen att lyckas tar över. Tror att ni kanske kan känna igen er i detta? 
 
Nu menar jag inte att alla på hög nivå inte kan glädja sig åt andra, utan det finns många sjukt duktiga ryttare som är riktigt sportsliga! Men vissa kan vara osportsliga (behöver inte alltid vara ryttarna utan människor runt omkring), har erfarenhet av det. När det inte går bra för mig på tävling blir jag självklart jätte besviken men jag biter ihop och går vidare. Jag tror att det är viktigt att vi tävlingsryttare är trevliga mot andra, säger lycka till, grattis eller vad som helst. Tänk vilken härlig stämning det hade varit att komma till tävlingar då och vad roligt det hade varit! Precis så är det på Fjord-SM.
 
Dela gärna med er av era tankar kring det här ämnet. :)

Ut i skogen





ledig idag

Hej mina underbara läsare! Vad ska ni göra idag? Själv är jag ledig från skolan idag, så det står 4grejer på min"att göra lista" idag:
 
  • Påbörja pluggandet inför Historie provet på fredag
  • Städa mitt rum
  • Skritta ut i skogen på Braven (medans det är ljust)
  • Blogga minst 4inlägg
Jag drog på mig en rejäl förkylning igår.. lyckades vara med på träningen för Eric Lette men efter det var jag heldöd hela dagen. Mitt huvud och min halsen gör ont. Sen har jag även ont i magen igen, men det har jag haft till och från i flera månader nu så det börjar jag vänja mig vid. Jag ska iaf inte låta det här stå ivägen för mig att ha en bra dag.
 
Här får ni lite inspo som jag hitta på min kompis Toves blogg.

frågor om roxi

Kan du lägga ut videos på roxi från tävlingar och träningar och så?
 
Visst! Har inga nya direkt, men här får ni se några videos på Roxelina:
 
 
 
 
 
 Du vill inte lämna ut henne på foder/hyr ut henne? Älskar fjordingar enormt men ska antagligen hyra ponny/skaffa foderponny o hon låter så himla bra...! ;)
 
Var roligt att du gillar Roxi! Jag tänker först och främst sälja henne, tänkte först låna ut henne till gamla ägarna men bestämde mig sedan för att det var bäst att sälja, tyvärr. :(
 
 

svar från frågestunden del 4

Hur ligger planerna om storhäst? Kommer du att sälja Braven när din ponnytid är över?
 
Till sommaren kommer jag börja leta, då finns tiden att verkligen hitta mina perfekta första stora häst. Jag vill ha en läromästare som är runt 168-170cm. Den ska röra sig trevligt och vara snäll i all hantering, det är typ de krav jag har. Efter ponnytiden (det här året/nästa år) så kommer Braven att säljas. Det tar emot i hjärtat så otroligt mycket att sälja min allra bästa vän, men ska jag fortsätta utvecklas och komma långt blir det ett måste.. Braven älskar att tävla och jag vill inte ta det ifrån honom. Han kan bli nästa internationella stjärna med en annan ryttare, vem vet? Men han kommer alltid kännas som min.
 
 
Finaste B-ponnyn? 
Finaste C-ponnyn förutom Roxi? 
Finaste D-ponnyn förutom Braven?
 
Finaste B-ponny är Bravens pappa, Henfynyw Tywysog (enligt mig):
Tuffe till vänster och Bravis till höger. Sådan far, sådan son.
 
 
Finaste C-ponnyn är Moelgarnedd Montana (enligt mig):
 
Finaste D-ponny är Fix Victoria (enligt mig):
 
 
Från vilka märken köper du dina ridkläder ? 
 
Jag är väldigt förtjust i Kingsland och köper nog mest saker av det märket! Men köper mycket från från Equiline eller Schockemöhle också. Har några få saker från Pikeur.
 
 
Hur ofta tränar du för tränare? Hur ofta hoppar du? 
 
Jag tränar 1-2dagar för tränare, i dressyr då. Hoppat gör jag inte ofta.. men det händer väll lite då och då. Får några stunder där jag vill jätte hoppsugen och måste åka och hoppträna. Braven älskar det också, så kanske borde göra det lite oftare. Dock gör jag ganska ofta cavaletti/bomövningar hemma. 
 
 
Framtidsdrömmar inom ridningen? Kan du tänka dig att arbeta med hästar? 
 
Jag skulle kunna tänka mig att arbeta med hästar, jag älskar livsstilen och hästar. Dock ger det inte en så bra inkomst oftast, så kanske vill fortsätta med ridningen och ha ett jobb vid sidan av? Gud, jag vet faktiskt inte. Jag har några år att fundera på saken. Men drömmen skulle vara att ha en karriär i hästyrket och vara framgångsrik där.
 
 
Framtidsdrömmar karriärsmässigt? Kan du tänka dig att jobba/flytta utomlands? 
 
Om inte ett yrke inom hästsporten, så har jag ärligt talat ingen aning om vad jag vill göra, men det är nog ganska normalt att känna så. Jag skulle kunna tänka mig att jobba utomlands ett tag, men jag vill inte flytta för gott. Skulle vara otroligt roligt att resa mycket i framtiden.

Eric Lette träning

Imorse var det ju träning med Braven för Eric Lette! Kom till tuna gård vid kl 08.25 och då lastade vi ut och sadlade Braven. Skritta i 10-13min och sen började jag den vanliga uppvärmningen, låg och rund i formen och massa övergångar. 
 
Själva träningen började så sa han att vi skulle träna på två saker, formen och att han inte skulle "springa iväg" från arbetet. Han skulle verkligen gå gick i en hög form (som jag inte riktigt är van vid), vilket han tyckte var jobbigt. Genom det arbetet så kom han verkligen in med bakbenen under sig och samlade sig väldigt väldigt bra! Vi fick massa beröm av Eric för det. Braven började lyssna jätte bra och takten/tempot blev mycket bättre. I slutet skulle vi göra ökningar samtidigt som han skulle hålla takten och formen. Det gick lite si sådär, han blev springig men det kändes som jag hade kontroll.
 
Det här är en helt ny ridning som jag och Braven måste göra för att komma till en ny nivå. All teknik sitter och min starka sida är att rida program (jag vet hur jag ska rida vägarna och rörelserna). Men det är de sista detaljerna som fattas, och jag tror att detta kan hjälpa oss framåt.
 
Blev så glad när Eric sa att jag var duktig och min ponny var väldigt fin! Kommer helt klart fortsätta träna för honom om jag får plats. Den här gången var det någon som inte kunde så jag fick hoppa in. Jag har ju fast plats på Brigitta Kjellin träningarna men vi vet inte om hon kommer komma till Ekerö lika ofta längre.
 
 (ursäkta dåliga bildkvalitén)

frågor & svar

Får jag fråga hur lång du är?? för jag funderar på att köpa fjording men känner mig för lång... Hur lång är du på henne??
 
Jag är 167,5cm och jag känner mig inte alls stor på Roxi trots att hon är 135cm. Hon är ju kraftig byggd så känner mig mindre på henne än på Braven, trots att han är 10cm högre. Alla fjordingar är olika stora också, de är runt 135-150cm. De finns i många storlekar så jag tror nog att du kan hitta en fjording som passar dig! Kan starkt rekomendera rasen iaf. :)
 
 
Så jäkla fränt med manen på första bilden! Hur gjorde du det? :)
 
Fjordhästen har tre "rader" på manen, en vit, en svart och sen en vit igen. Börja med klippa ner manen i den höjd du vill ha den, sedan klipper du hack i båda vita delarna i manen (på höger och vänster sida). Storleken på hacken ska vara störst i mitten och mindre på sidorna.
 
 
 
Har du henne ute på annons? Pris?
 
Jag har inte lagt ut henne på annons, då jag redan har några som är intresserade. Men om de inte gillar henne eller om det inte funkar kommer hon läggas ut på annons. Vi har inte direkt bestämt priset än men det kommer inte vara mer än 50.000kr. Hemmet är viktigare än priset. Intresserad? Maila [email protected]
 
 

min fina fjording

Såg för några timmar sedan att ponnysanning skrev om att Roxi var till salu. Kikade in på kommentarerna och blev jätte glad när jag fick se alla fina ord om min fina fjording. ♥ Är lite i chock att så många personer gick in på min blogg igår och idag, hoppas många av er stannar kvar!
 
 
 
 
 
 
Kom hem för ett litet från stan, var där med Anna och shoppade lite välbehövliga saker. Vi tog en snabb fika mitt i alltihopa på Espresso House. Just nu sitter jag i soffan med familjen och kollar på mello. Funderar lite på vilken outfit jag och Braven ska ha på Eric Lette träningen imorgon, kanske en traditionell vit? 
 
 

Herrejesus




Fika med Anna i stan




Morgonritt




bra dag

Den här fredagen har varit riktigt skön. Gick upp runt halv 9 och åkte sen till skolan och hade privat lektion i 2timmar. Skulle haft en idrottsdag och tränat på Friskis & Svettis, men min kära mor sjukanmälde mig så jag slapp gå. Hade haft rätt bråttom om jag skulle ha åkt dit. På vägen hem gick jag in på ICA och köpte mig en kycklingsallad och en kexchoklad (är det fredag så är det). När jag var hemma så kollade jag på serier i ett bra tag. 
 
Pappa kom hem lite efter 17, så då åkte vi till stallet. Idag fick båda hästarna åka till rihuset och ridas. Började med Roxan, som var skit fin. Därefter blev det träning för Ulrika med Braven, som var ännu finare! Som ni hör har jag haft en väldigt bra dag. Fick även reda nyss på att jag ska rida för Eric Lette på söndag, roligt va? :D
 
 

Old memories

 
 

roxi till salu

Fick en fråga från en läsare som undra varför jag inte skrivit in Fjording SM 2014 på min tävlingsplanering, och svaret på den frågan är att jag allvarligt nog inte vet om jag kommer åka dit iår. Roxi är till salu, men till rätt köpare. Är väldigt mån om vart hon kommer för jag vill att hon ska ha ett bra och långvarit hem, därför har jag ej brottom med att sälja henne.
 
Jag tror att hon möjligtvis kan vara såld till Juli och därför kanske inte kan delta i SM. Hon och jag är direktkvalade från förra året (vi blev juniormästare) så det är "bara" att anmäla om det skulle vara så att hon inte är såld.
 
Det är jätte sorligt det här med Roxi men jag känner att det är dags att gå vidare efter 6,5år tillsammans. Hon ska få komma till en ny ryttare som vill ha en otroligt snäll läromästare, som kommer älska henne lika mycket som jag. 
 
Om någon är intresserad så kan ni maila mig på: [email protected] 
 
 

Kvällsmys med bästa





tillverkarmärkning

Från och med iår så får tillverkarmärkningen finnas på ett begränsat område på tävlingskläderna. På kavajerna får märket/loggan endast vara på knappar och på ficklock (på annat ställe får den vara max 3 cm2. På ridskjortor får vara 3 cm2, märke på ridbyxor får vara synlig på linningen eller fickkant (dock i hoppning får märket vara 80 cmpå vänstra benet också) och på schabrak får märket vara synligt på en yta av 200 cm2. Vad är det här för skit? Det är egentligen ingen som frågar oss ryttare om vi vill ha reglerna eller inte. Tänk de ryttare som har massa sponsorer som inte göra reklam för dem alls och de som precis köpt t.ex. en ny kavaj för 4000kr som sedan inte kan använda den pga av att det har nått märke på fel plats eller för stort. Vet dock ej om dessa regeler inte gäller för sponsor loggor.
 
Nu måste jag kanske köpa nya grejer för att märket är för stort? Fotbollsspelare springer runt med stora märken överallt på kläderna och vi får gå runt med några få centimer stort märke (där det inte syns speciellt mycket). Ska vi inte få välja detta själva?
 
Skriv på DENNA namnlista som är emot reglerna för tillverkningsloggor!
 
l
 

midnight memories

Hittade musikvideon till One Directions Midnight Memories på Youtube nyss, och de är lika charmiga som vanligt! Idag är det endast 131dagar kvar till deras konsert. Kan inte vänta längre! Känner mig som en besatt tonåring när jag tänker på 1D haha! Jag är liksom 18år snart, men jag kan inte rå för att de är så underbara.  
 
 

igår, idag, imorgon

Igår tränade jag med Braven för Ulrika och idag tog jag med båda hästarna till ridhuset och red. Braven var lite må jobbig igår pga att han hade fruktansvärt mycket överskottsenergi och trippade runt hela tiden. Idag var han däremot väldigt fin! Roxan var också rätt fin, bara lite stel och stark ibörjan. 
 
Imorgon eftermiddag ska jag ha lektion för min kompis kusiner på Roxi och senare blir det träning med Braven! :D
 
Jag bjuder även på bilder från idag, dock är inte bliderna bästa kvalite.. men ni har ju inte fått några nytagna hästbilder på sjukt länge, så här får ni:
 
 

RSS 2.0