PARIS

Inatt kom jag hem ifrån Frankrike och jag har haft fyra helt underbara dagar fyllt med otroliga upplevelser och skratt tillsammans med vänner. Jag kan definitivt säga att jag inte ville åka hem när det var dags. Vi har besökt Notre Dame, Sacre Coeur, Montmartre, Quatier Latin, Eiffeltornet, Musee D'Orsay, Opéran, hänglåsbron och åkt båt på floden Seine. Jag bemötte min rädsla för höjder genom att åka högst upp i Eiffeltornet och det var det läskigaste jag gjort (gick som en åttioårig gammal tant och vägrade släppa räcket). Vi har ätit massvis med bagetter, crêpes och croissanter. 
 
Idag var det mösspåtagning i skolan (vilket gick på ungefär 5minuter). Därefter åkte jag och Sofia till Vällingby för att gå runt i lite butiker och shoppa. Vi hade inte lust att festa och konsumera alkohol. 

Mot kvällskvisten fick jag reda på en helt otroligt rolig nyhet som kommer förändra mitt liv. Om allt går i lås så kommer jag få min dröm stor häst inom beloppet av 2veckor. 
 
 

intensiv dag

De senaste dagarna har jag känt mig väldigt produktiv och duktig. Jag har studerat som en galning och Braven har fått några bra genomkörare. Igår kväll tyckte jag att jag förtjänade en paus så jag åkte hem till Linnea, där vi kollade på disney film och drack goda drinkar.
 
 
Idag har varit en väldigt intensiv dag! Jag gick upp vid halv 9 och började plugga, vilket jag gjorde fram till kl 14. Jag, mamma och pappa åkte därefter in till stan och gjorde några nödvändiga ärenden. En brun skinnjacka från River Island kom även med hem, hihi. När jag kom hem blev det en snabb kaffe fika med min kompis Anna och sedan åkte jag till stallet. Braven fick ett ordentligt dressyr pass i ridhuset. 
 
Imorgon åker jag och min Franska grupp till Paris! Jag har längtat till detta redan från början av 1:an i gymnasiet och nu är dagen äntligen här. Vi har ett fullsmackat schema men det ska bli sjukt roligt. Ni kommer få bilder och update under resans gång då jag har wifi på hotellet. Ha det så bra så länge!
 
 
 

Kämpa kämpa kämpa



Den här bilden beskriver mitt liv så fruktansvärt bra just nu. I måndags var en av de värre dagarna i mitt liv. Hade kemi prov då och för första gången någonsin lämnade jag alla svar blanka. Det stod helt stilla och jag förstod ingenting. Detta har ALDRIG hänt mig förut. Efteråt bröt jag ihop och grät i timmar, ska det behöva vara såhär jobbigt?
 
Jag har 20st viktiga prov/redovisningar/inlämningar inom en period av 3veckor. Det är inte okej. Skolorna och lärarna måste skärpa sig och inse att vi elever bara är människor. Jag är ingen supermänniska som kan köra på non stop. Skolan är inte det jag vill lägga min tid på, jag vill till stallet och tillbringa tid med min häst. INTE sitta i timtal varje dag med skolarbete som tar slut på mig själv pskykiskt. 
 
I måndags gjorde jag ett detaljerat schema till mig själv inför de kommande 4veckorna. Bara skola, plugga och stallet står det på det (någon enstaka dag här och där jag får göra något roligt). Jag kommer inte ha tid för vänner eller att kolla på serier eller liknande. Jag måste säga att schemat ändrade mitt liv direkt till det bättre! Jag är redan ikapp, ligger före och hunnit med stallet. Varför började jag inte med detta för flera år sedan? Jag är mindre stressad och hinner med allt jag vill göra. Min kompis sa till mig idag: "du är numera diktatorn i ditt eget liv". Det finns inga gränser för vad jag kan göra nu.

Dagens inspo




Plugg kväll

Plugg + Ben&Jerry + min älskade säng = bra kombo!




världs cup final

Igår kväll/inatt satt jag uppe och kollade på världs cup finalen i dressyr som gick i Las Vegas. Det var tråkigt att inte så många svenskar deltog men allt vägdes upp genom att se Charlotte Dujardin och Valegro. Det är verkligen magiskt att se dem tillsammans. De vann på 94,149%. 
 
Tänkt er att få nästan 10:or rakt igenom i ett dressyrprogram, få över 90% och vinna alla mästerskap som går att vinna...  Det känns som en omöjlighet, men Charlotte och Valegro har gjort det omöjliga. Deras ritter är präglade med harmoni och samspel. 
 
 
 

Allt går snabbt

Har fått ett roligt besked den här veckan! Jag kan dock inte berätta så mycket för er men ni kommer få reda på det om max 2veckor. Det kan bli eventuellt tråkiga nyheter, men jag håller alla tummar och tår att detta går bra hela vägen så jag får något EXTREMT roligt att berätta för er. Kan knappt vänta!!! 
 

Idag var jag med på hoppträningarna i stallet med Braven. Det gick helt okej. Vi var väldigt ringrostiga eftersom det var några veckor sedan vi hoppade. Braven kändes lite osäker och ostadig, men i slutet gick det bättre. Efteråt fick han benen nedkylda med vatten, hovolja på hovarna och blev matad med äpplen. Han är så söt så man kan inte låta bli att skämma bort honom. Han är ju prinsen i stallet. 
 

Kan passa på att berätta för er att jag åker till Paris i Frankrike om 7dagar med min franskagrupp i skolan! Vi ska vara där i 3dagar och det ska bli sjukt kul. Samma dag som vi kommer hem så är det mösspåtagning också. Shit.. allting går så snabbt just nu. Det är bara 53dagar kvar till studenten!
 
 
 

Bilder från gårdagens studentskiva

 

Dagens inspo




ledtråd

 Resan till Blekinge i helgen gick super bra. Ni vet ju att jag var där och provred en häst. Jag är så förälskad i den här hästen, jag har redan blandat in för mycket hjärta. Det är så lång process med stallplats, veterinärbesiktning osv. Går allt som bra så har jag förhoppningsvis min dröm häst i stor format i stallet snart.
 

Någon som kan lista ut vilken häst det är?
 

Kan ni gissa vad jag ska göra där?




studentklänning

Det här med att leta studentklänningar är verkligen inte min grej. Jag har alldeles för höga krav på hur min klänning ska se ut och inge lever upp till med dem. Har letat bland jumpsuits, kjolar och crop tops också men nej nej nej. Vill inte ha något "vanligt" utan något som är speciellt. Jag har seriöst letat på varje online butik som finns, så nu återstår det bara att jag hitta nått i Stockholm eller när jag åker till Frankrike 26-29april. 
 
 
(Detta är det enda jag kan hitta som faller mig i smaken)
 

Jag är hemma från fjällen nu. Var i stallet imorse och bytte täcke på Braven eftersom det han hade var för varmt. Han blev helt till sig när jag klev in genom stalldörren, spetsa öronen och börja stampa runt. När jag kom in i boxen började han lukta på hela mig och sedan klia mig i håret och på ryggen.

Det är över 10grader varmt och ljummet i luften, hur skönt är inte det? Dock blåser det lite men det gör inget. Ikväll blir det träning för Helena Réje, och förhoppningsvis är Braven mjuk och fin så vi kan rida igenom FEI Lagtävlan/Mästerskap programmet.
 
Ha en bra dag! Jag ska njuta av mitt sista lov någonsin.
 
 
 

imorgon åker vi hem

De fyra dagarna här i fjällen har varit riktigt sköna. I lördags åkte jag skidor i Åre med mina kompisar Elsa och Emma, det var riktigt roligt men var helt utmattad efteråt haha. Åkte skoter på kvällen också för vädret var otroligt fint. Igår åkte jag skidor med mamma och pappa i Storlien under eftermiddagen och tog långa skoterturer på förmiddagen och kvällen. Idag har jag åkt skoter x2, läst en bok och pluggat. Imorgon åker vi hem igen!
 
Jag kan sammanfatta dessa dagar som de perfekta återhämtningsdagarna. Nu vill jag hem till Braven och pussa på honom. Linnea har tagit promenader med honom och idag red hon en stund. Hon ringde till mig när hon stod och borsta honom så jag kunde prata en stund med min älskling. Bara ett par dagar borta från honom känns som en evighet. Att vara borta från sin bästa vän som man träffar under X antal timmar per dag nästan året runt är konstigt och jobbigt. 
 

Norrland

Norrland måste ha det vackraste landskapet i Sverige. Naturen och utsikten vid vår fjällstuga är breathtaking. Så fort man kommer ut får man känslan av frihet och luften är så fräsch att det känns som man andas för första gången. Ofta måste jag stanna upp och ta in allt, ibland tror jag inte det jag ser är verkligt. Det är nästan för vackert för att vara verkligt. Bilder gör inte detta rättvisa utan man måste se det i verkligheten för att förstå hur majestätiskt det är. 
 
 

Vackra Enafors




ÅRE

Hej på er! Den här veckan har varit väldigt hektisk i skolan med fysik prov, engelska inlämning, inlämning av gymnasiearbetet m.m. Tur att man fick påsklov och långhelg den här veckan! För första gången den här terminen har jag gått alla skoldagar på en vecka (HURRA! haha). Under lovet måste jag skriva 8st labbrapporter, usch.
 
Det är inte långt till studenten för mig, hela 68dagar! Den 11juni 2015 springer jag ut från Bromma Gymnasium i min vita klänning och studentmössa. När jag gick i ettan så kunde jag inte föreställa mig den dagen och nu är den alldeles inom räckhåll, det är helt sjukt. Jag har kvar många roliga saker kvar i skolan innan studenten: resa till Frankrike (26april-29april),studentskivor och mösspåtagning.
 
Just nu är jag på väg till ÅRE med mamma och pappa. Vi kommer vara där fram till på tisdag. Imorgon blir det skidor i förhoppningsvis strålande sol. Söndag och måndag blir det skoterturer och längdskidor (eventuellt slalomskidor). Det ska bli skönt med en liten "mini-semester". Stalltjejerna tar hand om Braven och Linnea kommer pyssla om och kanske rida honom. 
 
 

69dagar kvar! 🎓





RSS 2.0